Kan je vegan eten in… Weesp?

In de serie: “Kan je vegan eten in…” gaat vlogster Jetske iedere keer naar bekende en iets minder bekende plaatsen. Om voor jullie (en voor zichzelf natuurlijk) zowel in Nederland als in de rest van de wereld te kijken waar je terecht kan als vegan. In de eerste aflevering kijkt ze of je vegan kan eten in Weesp.

Weesp is een klein stadje aan de vecht en helemaal leuk voor als je daar eens met je bootje langs komt varen. Het stadje heeft een dorps uiterlijk maar het is aan te raden om het geen dorp te noemen bij echte Weespers.

Nelis IJsalon

Vooral in de zomer is het leuk om naar Weesp te gaan; bijna elke kroeg heeft een terras waar je een koud drankje kan nemen. Ook is een ijsje bij Nelis zeker een aanrader. De horentjes zijn helemaal vegan en ze hebben veel soorten vegan ijssmaken. Ze kunnen makkelijk een vegan ijscoupe voor je maken. Wel duidelijk aangeven dat je het vegan wilt. Want ook al zijn de smaken in de ijscoupe vegan, je krijgt er al snel een dot slagroom op of een stukje melkchocola bij.

Moen mooi eten

Raadzaam is om de rest van de dag wel je eigen vegan lunch mee te nemen, of je moet iets scoren bij MOEN mooi eten. Een duurzame supermarkt met veel vegan opties. De restaurants lopen helaas nog achter op de vegan trend. Dus als je uit eten wilt, is het aan te raden van te voren even te bellen en aan te geven dat je vegan wilt eten. De meeste restaurants staan daar gelukkig wel voor open!

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger