Eet zonder Leed: 4 gezonde vegan ontbijtjes

Wanneer mensen vegan gaan, denken ze al snel aan wat ze allemaal niet kunnen eten. In ‘Eet zonder Leed’ laat Jetske zien dat dit absoluut niet het geval is. Hier deelt ze vier heerlijke ontbijtjes die snel en makkelijk te maken zijn.

Havermout en groene smoothies

Wanneer je aan vegan denkt, denk je misschien aan havermout en groene smoothies. Dat is wat veel vegans eten. En ja, dat eet Jetske ook. Alleen wil ze in deze video laten zien dat je ook andere opties hebt. Je kunt nog steeds brood blijven eten als ontbijt, alleen wordt je beleg wat anders. Je kunt zelfs nog brood met zoet beleg eten. In deze video testte ze diverse soorten zoet beleg.

Maar in de onderstaande video richt ze zich vooral op gezonde en eiwitrijke ontbijtjes. Want ja, een goed begin is het halve werk en ook als vegan kun je makkelijk aan voldoende eiwitten komen! Haar guilty pleasure zit er overigens ook bij: banaan, pindakaas en kaneel. Dit keer op een cracker, maar kan ook op brood, rijstwafel of wat dan ook.

Variatie

Het leuke vindt Jetske dat, sinds ze vegan is gaan eten, ze eigenlijk bijna altijd verschillend eet. Daar waar ze vroeger gewoon een boterham met hagelslag at, eet ze nu elke week wat anders. Hopelijk haal jij hier inspiratie uit!

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger