Wat ik als veganist eet in één week

Wat ik als veganist eet in één week? Ik merk dat ik vaak te weinig eet; ik kan het moeilijk in mijn rooster krijgen als ik andere afspraken heb. Ontbijten zit me de laatste tijd ook een beetje tegen. Ik ben vroeg op en eet snel even wat fruit voor ik met de hond ga wandelen. Rond 10 uur kan ik dan pas echt eten voor mijn gevoel.

Eten en een drukke dagplanning

Soms is het lastig omdat ik hele dagen van huis ben en dan eet ik bij thuiskomst en moet ik me ‘s avonds weer oppakken om iets fatsoenlijks te eten. Ook heb ik geen winkel in de buurt (en geen auto) dus boodschappen doen betekent goed opletten dat ik niks vergeet. Maar ik moet natuurlijk goed voor mezelf zorgen!

Ik heb wel een groenteboer in de buurt, dus groenten en fruit heb ik meestal wel in huis. De laatste tijd heb ik veel sinaasappels, maar dat is meestal een fase. Een paar weken lang eet ik elke dag een sinaasappel en dan ben ik ze weer moe en ga over op iets anders. Ik eet ook graag spinazie, maar je kunt natuurlijk ook boerenkool pakken. Ik kwam deze week toevallig twee keer in een Turkse winkel waar ze lekkere verse spinazie hebben, dus dan eet ik dat elke dag.

Ik heb afgelopen week bijgehouden wat ik eet

Wat ik als veganist eet in één week? Dat wil ik graag met jou delen. Misschien brengt het jou op ideeën of helpt het je vergelijken terwijl je de vegan lifestyle oppakt.

Maandag

‘s Morgens een banaan. Om 10 uur een boterham met tahin en ‘geitenkaas’ van Nature Moi (gekocht bij Vmarkt). Als lunch had ik nog rijst over van de vorige dag en hierbij heb ik champignons, tomaat, kidneybonen en aubergine gebakken. Voor het avondeten een zelfgemaakte pizza van speltmeel (soms maak ik wraps van boekweitmeel en water). Op de pizza had ik zelfgemaakte pesto, champignons, aubergine en courgette. Edelgist en wat ‘nepkaas’ erover. Later nog een beetje sojayoghurt met fruit.

Dinsdag

Havermout met banaan en muesli. Om 10 uur een boterham met tahin. Als lunch had ik een Eggfree omelet van TerraVegane met overgebleven groente (courgette, kidneybonen). De eivrije mix bevat kikkererwtenmeel en Kala Manak en is ook zelf te maken. In de avond heb ik bij een oud-collega gegeten: Gemengde groenten (broccoli, snijbonen, wortel, paprika) in kokosmelk met quinoa erbij, was erg lekker! Bij thuiskomst pak ik me dan nog een koekje of stukje pure chocola met noten (van de Aldi).

Woensdag

Banaan, snee glutenvrij brood met pindakaas. Notenreep en later een sinaasappel. Rond 2 uur: Spinazie met zelfgemaakte tomaten pesto op een stuk Turks brood, amandelen erover. Later nog een stukje brood met hazelnootpasta. ‘s Avonds wortelstamppot (gewoon wortels en aardappels en verder niks, ook lekker met walnoten) en erna yoghurt met banaan en muesli met noten.

Donderdag

Shake met banaan, frambozen, wat spinazie, havermout en amandelmelk erbij. Later een snee glutenvrij brood met pure chocopasta. Kikkererwten in de oven geroosterd met kruiden. Rond 4 uur weer wat spinazie met zelfgemaakte tomaten pesto op Turks brood, amandelen erover. In de avond nog wat snacks van dadel en kokos (van de natuurwinkel).

Vrijdag

Sinaasappel, 2 sneden glutenvrij brood – één met tahin en één met hagelslag. Om 2 uur even snel noodles met spinazie en amandelen. Tussendoor wat chocolade chips (merk Perle d’Or). Om half 6: pasta met bliktomaten, kipstuckjes, kidneybonen, venkel, meiknol en knoflook. Ik kook eerst de pasta. Dan de groenten bakken, blik tomaten erbij met wat extra water. De kipstuckjes maak ik liever in de oven klaar. Als het klaar is alles bij elkaar met wat edelgist erover. ‘s Avonds wat pure chocola als snack.

Zaterdag

Sinaasappel, 2 sneden glutenvrij brood – één met pindakaas en één met pure hagelslag. Enkele koekjes voor ik wegga om 11 uur. Met een vriendin ga ik om 2 uur een ijsje eten, sorbetijs. Om half 4 ben ik thuis en maak ik glutenvrije spaghetti met tomaat en spinazie, edelgist erover. ‘s Avonds heb ik toch weer honger en eet ik nog wat zoete aardappels uit de oven, met kaneel erover. En een stukje chocolade als toetje 😉

Zondag

Shake met frambozen, amandelmelk, cacao, pindakaas, havermout en een banaan. Lunch: broccoli en meiknol in kokosmelk met boekweit erbij, met wat stukjes avocado. Koekje en een sinaasappel tussendoor. Om half 5 ga ik koken: venkel, kidneybonen en spinazie op een bladerdeegje (van de Jumbo).

Eet smakelijk! En vergeet niet te kijken bij de recepten en van de VeganChallenge.

Tags:

Meer blogs lezen…

Gastblogger

Blogger