Hé Sabine, hoe was de VRIJ VAN VEGGIE Food Fair?

Foodbeurs Walhalla
In het weekend van 6 t/m 8 oktober 2017 bezocht ik de eerste VRIJ VAN VEGGIE Food Fair, in de Jaarbeurs van Utrecht. Het was een kleine en daardoor laagdrempelige beurs. De stands hadden als thema ‘vrij van’… zoals vrij van gluten, vrij van suiker en een heleboel vrij van dierlijke producten: vegan. Jeeh! Het was een walhalla voor het proeven van lekkere dingen en, natuurlijk, shoppen.
Er waren vooral veel lanceringen van nieuwe producten, lezingen en workshops. Het was een plek voor iedereen die meer wil weten over vegan eten en leven, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld voedselallergieën of -intoleranties.

Maar eerst… koffie!
Ik was er lekker vroeg naar toe gegaan zodat ik op mijn gemak kon rondkijken en de dag kon starten met een (vegan!) cappuccino. Om 11:00 uur luisterde ik naar een lezing over ‘plants can feed the world’. In deze lezing werd in het kort verteld wat het eetgedrag van mens en dier voor invloed heeft op wereld en milieu.
Om mij heen hoorde ik een hoop verbaasde, maar ook bevestigende reacties. Vee houden, verzorgen en verwerken in onze voeding is behalve diervriendelijk, zo ontzettend belastend voor het milieu. Maar ook het feit dat er een enorm voedseloverschot is terwijl er op andere plekken honger wordt geleden, werd aangestipt.

Vegan pizza’s in mijn Jumbo!
Na de lezing was het tijd om langs alle stands te lopen. Lekkere vegan kaasjes proeven van Charly’s All Is Fair, maar ook gezellig kletsen met de standhouder van Valsoia. Hij bracht mij echter heerlijk nieuws: binnenkort verkopen ze vegan pizza’s en ijs van Valsoia in de Jumbo in mijn wijk! Uiteraard heb ik ze toen ook even geproefd en goedgekeurd.

Duurzame lifestyle
Om 12:00 uur luisterde ik naar nog een lezing. Deze was van Hailey Noa van Palace of Bliss. Zij vertelde over vegan en duurzame lifestyle. Hier werd ook heel duidelijk het verschil tussen vegan en dierproefvrij uitgelegd. En er kwamen goede tips over vegan cosmetica en kleding voorbij. Ik had Hailey al eens eerder ontmoet. Zij is zo’n leuke en inspirerende vrouw.
Daarna ging ik weer verder met mijn proeftocht langs de stands. Ik vond heerlijke vleesvervangers van Vegafit en zalige taartjes van Chokbites. De leuke gesprekken met standhouders en andere bezoekers maakte de dag inspirerend en helemaal compleet.

Voor herhaling vatbaar
Moe en voldaan, maar met een tas vol vegan kaasjes, pakken Oatdream en een gevulde goodiebag, stapte ik het druilerige herfstweer weer in. Het maakt me blij te zien en te ervaren dat er steeds meer aandacht komt voor het veganisme. Zo komen er vanzelf steeds meer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van vegan eten en leven.

Grijp je kans
Ga ook een keertje naar zo’n leuke fair of beurs bij jou in de buurt. Je leert en ontdekt altijd meer dan je van te voren zou verwachten. Plus dat er allemaal mensen rondlopen zoals jij.

Nog een laatste tip: neem een gevulde portemonnee mee want de hebberigheid slaat zeker weten toe.

Tags:

Zij is de grootste dierenvriend en het liefst helpt zij ze allemaal. 24 jaar vegetariër geweest, nu vegan. Een openbaring. Sabine leert, ontdekt en geniet! Meer blogs lezen…

Sabine

Blogger