Als papa…. van streng naar plant-aardig

Mijn oudste dochter kauwt met open mond op haar groente. Het zijn onder andere sperziebonen, die zij patatjes noemt. Verder nog wat rijst met een pompoenburger. Vanavond eten we allemaal veganistisch. Ik doe dit met stokjes, dat wil mijn dochter ook proberen, na poging nummer 3 kiest ze voor het gemak en dienen haar handen als bestek.

Een plantaardige engel plaste over mijn gehemelte
Ikzelf heb al een tijd interesse in voeding. Eerst deed ik dit om een Brad Pitt look-a-like te worden. Na het volgen van een meditatiecursus van 10 dagen, veranderde mijn insteek. Ik had ervaren hoe lekker het kon zijn om geen dierlijke producten te nuttigen. 10 dagen lang was het of er tijdens de maaltijden een plantaardige engel over mijn gehemelte plaste en mijn buik masseerde.

Ongelofelijk wat er met mijn lijf en geest gebeurde. Het mediteren gecombineerd met de voeding maakte het verschil. De meeste lichamelijke klachten verdwenen, mijn huid zag er anders uit en ik zag alles een stuk scherper.

Het veganistische zaadje was geplant
Thuis wilde ik dit voortzetten en kwam ik erachter dat dit nog best een opgave was. Daar werd het voor mij gemaakt en had je geen keuze, eenmaal weer in de gewone wereld, is dit precies andersom. Veel zelf ondernemen, en heel veel keuze.

Als je onze plaatselijke supermarkt bezoekt, kun je alleen al uit 21 verschillende soorten boter kiezen. Dat waren toen voor mij allemaal dingen die ik niet mocht. Nu ben ik erachter, dat je op die manier jezelf in een gevangenis plaatst.

In plaats van als een hond aan een riem die langs een slager loopt te focussen op wat niet mogelijk is, focus ik mij nu op wat er juist allemaal wel mogelijk is. Er zijn alleen al honderden verschillende soorten groenten. Welke je kunt combineren met rijst, aardappelen, peulvruchten, pasta en ga zo maar door. Enorm veel mogelijkheden.

Buikpijn van de gehaktballenbak
Het gaat om de juiste instelling. Denken in oplossingen in plaats van in problemen. Waarom ik dit deel is omdat ik het eerst andersom deed en het niet volhield.

Mijn riem raakte los en ik sprong als een kind in een ballenbak. In de gehaktballenbak van de plaatselijke keurslager wel te verstaan. Met als gevolg, dat ik heel raar droomde, pijn in mijn buik kreeg en opgefokt mijn dag voortzette.

Pak de ruimte om vergissingen te maken
Nu geef ik mijzelf en mijn prachtige gezin de ruimte om vergissingen te maken. Wij hanteren thuis de 80/20 regeling. We eten sowieso geen dieren, maar binnen de 20 procent geven we onszelf de ruimte om een uitstapje te maken naar zuivelproducten.

Deze lieve manier van omgaan met voedsel, zorgt bij mij voor meer rust. En ik zit sinds deze afspraak en andere manier van kijken naar mogelijkheden nog steeds op de 100% plantaardig.

Ik ging van streng naar plant-aardig.

Hoe pak jij dat aan?

Tags:

Meer blogs lezen…

Gastblogger

Blogger