Als vegan naar de Verenigde Staten

Pas ben ik voor het eerst als veganist naar de Verenigde Staten geweest. Voordat ik ging, maakte ik me best wel zorgen over het eten daar. De Amerikaanse keuken staat toch vooral bekend om de vele dierlijke producten, zoals hamburgers, steak en veel kaas. Toch bleek het veel makkelijker dan gedacht en in deze blogs geef ik wat tips om heerlijk te eten in de Verenigde Staten.

In het vliegtuig naar de USA

Vliegen naar de Verenigde Staten duurt meestal toch al gauw 10 uur of langer. Gelukkig kun je tegenwoordig bij eigenlijk alle luchtvaartmaatschappijen wel aangeven dat je een veganistische maaltijd wil. Het is wel handig om alsnog goed op te letten, omdat ze je soms toch per ongeluk iets dierlijks geven. Zo kregen wij bij onze vegan maaltijd per ongeluk niet-vegan ijs. Gelukkig staat er op de meeste dingen wel duidelijk de ingrediënten of gewoon het woord ‘vegan’.

HappyCow of Facebookgroep

Uiteten zonder HappyCow is in de VS vrij lastig. De meeste restaurants hebben zelfs niks vegetarisch op de kaart en overal zitten bijna wel dierlijke ingrediënten in. Gelukkig kun je altijd op de website of app van HappyCow kijken welke restaurants wel veganistische opties hebben. In eigenlijk alle grote steden is er een ruime keuze aan restaurants met vegan opties en zelfs in kleine plaatsjes is er meestal wel iets in de buurt te vinden op HappyCow.

Niks kunnen vinden op HappyCow? Dan zijn er vaak ook nog andere mogelijkheden. Fastfoodketens zoals Taco Bell en Chipotle hebben ook veganistische opties. In het ergste geval kun je eigenlijk overal wel een patatje eten, met uitzondering van de McDonald’s. Daar zit er namelijk rundvleespoeder over de patat in de Verenigde Staten!

Een andere optie is je aanmelden bij een lokale vegan facebookgroep. In Amerika is er voor de meeste staten en grote steden wel een eigen vegan facebookgroep waar je tips kunt krijgen over lokale eetgelegenheden of andere vegan-gerelateerde vragen.

Vegan in de supermarkt

Verder hebben de meeste supermarkten gelukkig een uitgebreid vegan assortiment, veel uitgebreider dan Nederlandse supermarkten. Bezoek daarom vooral eens een Walmart of een andere supermarkt. De meeste hebben ruime keuze uit verschillende vegan kazen en vleeswaren dus dat is erg handig als je even snel en goedkoop wilt lunchen. Let wel op dat deze bijna altijd in de koeling op de groente afdeling liggen en niet naast de dierlijke producten.

Mocht je de mogelijkheid hebben om zelf te koken dan zijn er ook veel verschillende vleesvervangers te krijgen, kant- en klare jackfruit in saus, diepvriespizza’s met vegan kaas en mocht je een hele drukke dag hebben, dan zijn er altijd nog vegan magnetronmaaltijden, met natuurlijk één van de vele soorten vegan ijs of yoghurtachtige toetjes erachteraan. Daarnaast zijn er nog allerlei andere vegan dingen die in Nederland niet te krijgen zijn, dus ga vooral eens op onderzoek uit. Mijn persoonlijke favorieten waren walnotenmelk, brownie batter dessert hummus en kaasplakjes van Chao.

Kortom, vegan eten in de Verenigde Staten is echt supermakkelijk én lekker, dus laat het stereotype van veel vlees je niet tegenhouden om er naartoe te gaan.

Tags:

Ken jij iemand die alles over het veganisme, dierenrechten en het milieu weet en daarnaast ook nog eens vloeiend Mandarijn spreekt? Maak kennis met Elise... en haar 3 lieve katten. Meer blogs lezen…

Elise

Blogger