Als vegan naar Disneyland ParijsⓇ

Ik geef het toe: ik ben Disneyverslaafd
Afgelopen week vertrok ik voor 4 dagen naar Disneyland Parijs. Voor mij alweer voor de negende keer. Het was de derde keer dat mijn vriend en ik samen gingen met mijn broer, schoonzus en hun twee meiden. Hoezo Disneyverslaafd? Nou ik kan je vertellen, als je van Disney houdt, dan weet ik zeker dat je na de eerste keer zegt: “Ik wil nog een keer” (en nog een keer en nog een keer).

Als vegan naar Disneyland Parijs
Nou weet ik dat je als vegetariër best goed kunt eten in Disneyland. Bijna elke kaart in de grotere restaurants heeft er wel iets vegetarisch op staan. Let wel op trouwens, want soms staat er ergens vegetarisch bij maar zit er vis in. Blijkbaar denken Fransen dat je wel vis eet als vegetariër! Verwacht overigens geen culinaire hoogstandjes in Disney, maar goed,daar kom je ook niet voor. Als vegan is de uitdaging een stuk groter vond ik zelf.

Hoe ging dat dan?
Wij hadden ontbijt bijgeboekt in het hotel. Als vegan bleef het vrij beperkt tot broodjes jam en bakjes los fruit. Qua hartig beleg was niets vegan en het zoetige beleg bestond uit nutella, jam en honing. Niet echt vegan, op de jam na dan. Je kan natuurlijk van alles in je tas doen vanuit thuis maar zo zit ik niet in elkaar en heb dat dus niet gedaan.

Het eten in de parken bestaat uit bakkertjes met koeken, muffins e.d. die niet vegan zijn, snackcorners waar meestal wel een salade of friet te vinden is en wat restaurants.

En de restaurants in Disney VillageⓇ dan?
In Disney Village, net buiten het park, zitten wat grotere restaurants. Weliswaar iets luxer (en duurder!) maar ook die blijven op fastfood niveau hangen. Onze eerste avond aten we bij Rainforrest Cafe. De vega-burger bevatte officieel ook mozzarella maar toen ik vroeg of dat er af gelaten kon worden, was dit geen probleem. Samen met de frietjes en ketchup had ik een prima maaltijd.

Onze tweede avond aten we bij Annnette’s Diner. Hier stond een superlekkere burger op de kaart op basis van portobello’s en tofu. Ook hier zit officieel mozzarella op maar ik kreeg hem netjes zonder. Toen de bediende vroeg of ik zonder had besteld omdat ik vegan was haalde hij na mijn bevestiging ook nog netjes het bakje saus weg. Super dus en jee, wat was dit lekker. Ik heb zitten smullen.

Onze laatste avond werd de McDonalds. In Frankrijk bieden ze blijkbaar een andere Veggie Burger dan hier in Nederland. Hij was erg lekker maar later twijfelde ik wel of hij helemaal vegan was. Toch lastig als je de taal niet spreekt.

Het waren vooral burgers & burgers
Zoals je leest is het gehalte hamburgers hoog. Nou zijn er ook wel all-you-can-eat concepten in het park of in Disney Village maar met twee kleine kinderen en rekening houdend met de rest van de familie qua eetwensen, hebben we dit niet uitgeprobeerd. Ik las wel wat verhalen over Agrabah Cafe met een buffet als maaltijd maar met een prijs van 33 euro best duur.

Sabine, heb je nog tips en trucs?
* Uiteraard elke dag even langs Starbucks voor een Soja latte.
* Neem zelf wat repen o.i.d. mee. Als je dan ergens wat gaat drinken en je reisgezelschap gezellig aan een cookie of muffin zit, dan heb jij ook wat lekkers.
* Vraag bij het inchecken of er misschien sojamelk is voor bij het ontbijt. Dat heb ik nu niet gedaan overigens.
* Je kan natuurlijk, als je wilt, van alles meenemen van thuis.

Maar de belangrijkste tip is toch wel: gewoon genieten en je niet teveel zorgen maken!

Tags:

Zij is de grootste dierenvriend en het liefst helpt zij ze allemaal. 24 jaar vegetariër geweest, nu vegan. Een openbaring. Sabine leert, ontdekt en geniet! Meer blogs lezen…

Sabine

Blogger