Daag jezelf uit met de VeganChallenge!

Veganistisch eten: waar te beginnen? De VeganChallenge helpt je op weg! Schrijf je nu in en ontvang dagelijks recepten, tips en informatie in je mailbox die je helpen om de eerste stappen te zetten. Na 30 dagen ben je zo wegwijs binnen de vegan levensstijl.

Doe mee – dan doen we het samen!

Ik doe mee

 

Al 72.963 mensen gingen de uitdaging aan!

614 actieve deelnemers

 

Waarom de VeganChallenge?

Dieren

Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.

Planeet

Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

Gezondheid

Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.

Mensen

Er wordt veel meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van dieren in de vee-industrie dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Cashewkaasfondue

Dacht je dat je de fondue voortaan aan je voorbij moest laten gaan? No worries! Dankzij de romigheid van de cashewnoten kun je een heerlijke plantaardige fondue maken. Zet de cashewnoten op tijd in de week. Het beste is om ze de nacht van te voren alvast klaar te zetten. Door cashewnoten lang te weken worden ze extra zacht. Edelgistvlokken smaken een beetje naar kaas en geven deze fondue net de finishing touch.

Sinds de VeganChallenge eet ik volledig veganistisch. En ik ben er heel blij mee. De challenge heeft me veel bewuster gemaakt van eten en voedingsstoffen in het algemeen. Bedankt.

Annemieke

#30DagenVegan

Pêche melba-smoothiebowlBroodje gerookte tofu met kimchiVenkel-tuinbonenrisotto met courgettesaladeCheesecakemousse

Doe mee