Daag jezelf uit met de VeganChallenge!

Veganistisch eten: waar te beginnen? De VeganChallenge helpt je op weg! Schrijf je nu in en ontvang dagelijks recepten, tips en informatie in je mailbox die je helpen om de eerste stappen te zetten. Na 30 dagen ben je zo wegwijs binnen de vegan levensstijl.

Doe mee – dan doen we het samen!

Ik doe mee

 

Al 72.902 mensen gingen de uitdaging aan!

611 actieve deelnemers

 

Waarom de VeganChallenge?

Dieren

Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.

Planeet

Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

Gezondheid

Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.

Mensen

Er wordt veel meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van dieren in de vee-industrie dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Gebakken gnocchi met bietensalade en waterkerspesto

Door gnocchi te bakken krijg je een heel andere bite en heb je heel veel leuke mogelijkheden om het te serveren. Deze variatie met een zelfgemaakte pesto en witlof-bietensalade zal je verrassen! Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Crisp.

Ik ben al jaren vegetariër met steeds sterkere veganistische neigingen. Elke keer als ik met de VeganChallenge meedoe, dan voeg ik toch weer een nieuw gerecht aan mijn repertoire toe, of vervang een dierlijk door een plantaardig ingrediënt.

Joska

#30DagenVegan