Ik ben al jaren vegetariër met steeds sterkere veganistische neigingen. Elke keer als ik met de VeganChallenge meedoe, dan voeg ik toch weer een nieuw gerecht aan mijn repertoire toe, of vervang een dierlijk door een plantaardig ingrediënt.
Veganistisch eten: waar te beginnen? De VeganChallenge helpt je op weg! Schrijf je nu in en ontvang dagelijks recepten, tips en informatie in je mailbox die je helpen om de eerste stappen te zetten. Na 30 dagen ben je zo wegwijs binnen de vegan levensstijl.
Doe mee – dan doen we het samen!
Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.
Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.
Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.
Er wordt veel meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van dieren in de vee-industrie dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.
Het was even puzzelen, maar het is gelukt: een bakrecept voor heerlijke gevulde speculaas die ook nog eens helemaal supermarktfriendly is! Geen gedoe, alles gewoon bij de buurtwinkel verkrijgbaar. Toch is het net wat makkelijker als je amandelmeel gebruikt in plaats van hele amandelen, die je zelf nog fijnmaalt. Amandelmeel koop je bij de biologische winkel of bij Holland & Barrett. Dit recept maakt erg veel, dus neem je grootste ovenschaal (of halveer de hoeveelheden!).
Ik ben al jaren vegetariër met steeds sterkere veganistische neigingen. Elke keer als ik met de VeganChallenge meedoe, dan voeg ik toch weer een nieuw gerecht aan mijn repertoire toe, of vervang een dierlijk door een plantaardig ingrediënt.
Joska