Ik ben al jaren vegetariër met steeds sterkere veganistische neigingen. Elke keer als ik met de VeganChallenge meedoe, dan voeg ik toch weer een nieuw gerecht aan mijn repertoire toe, of vervang een dierlijk door een plantaardig ingrediënt.
Veganistisch eten: waar te beginnen? De VeganChallenge helpt je op weg! Schrijf je nu in en ontvang dagelijks recepten, tips en informatie in je mailbox die je helpen om de eerste stappen te zetten. Na 30 dagen ben je zo wegwijs binnen de vegan levensstijl.
Doe mee – dan doen we het samen!
Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.
Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.
Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.
Er wordt veel meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van dieren in de vee-industrie dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.
Jota is een typisch Sloveense zuurkoolsoep. Naast zuurkool bevat de soep ook bonen en aardappelen. De stukjes worst die veel Slovenen meekoken in de jota, vervangen we door blokjes gerookte tofu of vegan rookworst. Al deze ingrediënten samen maken het een voedzame maaltijdsoep die heerlijk smaakt na een winterse wandeling. Traditionele jota wordt gemaakt met gedroogde bonen die samen met de andere ingrediënten lang op een laag vuurtje gekookt worden. Wie minder tijd heeft, kan gekookte bonen gebruiken (zie tip onderaan).
Ik ben al jaren vegetariër met steeds sterkere veganistische neigingen. Elke keer als ik met de VeganChallenge meedoe, dan voeg ik toch weer een nieuw gerecht aan mijn repertoire toe, of vervang een dierlijk door een plantaardig ingrediënt.
Joska



