Mijn vegan weightloss-avontuur

Mijn vegan weightloss-avontuur
Daar stond ik dan, op de weegschaal bij de dokter. “Ja mevrouw, er moet toch echt iets van af!” Ik wist ook wel dat dit nodig was, ik had me heel bewust al tijden niet gewogen. Ik had zelfs mijn weegschaal weggedaan. Maar eerlijk? Ik was niet ongelukkig met wat ik in de spiegel zag, ik was best content met hoe en wie ik ben. Maar op dieet gaan? Dat was niet mijn ding!

Bij de niet-vegan diëtiste
Ik maakte een afspraak bij de diëtiste die samenwerkt met de arts die ik eerder had gezien. Sceptisch ging ik het gesprek in, ik had er totaal geen zin in. Ergens had ik de hoop dat deze dame gewoon snapt hoe je uitgebalanceerd kunt eten als vegan. Helaas, ik had niet dit geluk.

Gefrustreerd (en verdrietig) stond ik een uur later weer buiten. De uitkomst? Ik moet 9kg afvallen en ik mocht niet langer koolhydraten tot mij nemen maar ook geen bonen en peulvruchten. Wat er over bleef volgens deze dame? Tofu, tempeh, seitan en groenten. Leven op enkel proteïne en groenten is niets voor mij, ik leef voor bonen en koolhydraten. “Wat moet nu mijn volgende stap zijn?” vroeg ik me af.

Afvallen en vegan zijn gaan prima samen!
Oké – dat was dus mijn verhaal. Ik was boos en voelde me onbegrepen. Hoe ik ook probeerde uit te leggen dat ik niet op die manier kon (of wilde) eten, er werd niet naar me geluisterd. Logischerwijs besloot ik deze diëtiste niet langer te bezoeken. Maar wat heb ik dan wel gedaan?

Mijn tips
Ik ben geen dieet-goeroe en heb echt nul verstand van hoe alles precies werkt, maar koken kan ik als de beste. Op Facebook heb je meerdere groepen voor o.a. Vegan sporten, vegan weight loss, afvalgroepjes voor enkel dames die vegan zijn, et cetera. Ik heb me bij enkele aangemeld en ben op zoek gegaan naar tips en tricks.

Ik kocht een boek van Lisa Steltenpool (Kickstart) en dat heb ik helemaal gelezen en aan de hand daarvan een plan opgesteld. Lisa is diëtiste (en vegan!) en je kunt ook een consult met haar inplannen. Nu zijn er ook andere mogelijkheden; je kunt bij Martine van Haperen (van vegetus.nl) terecht voor advies over voeding.

Mijn advies is; doe waar je je goed bij voelt. Zorg dat je geen honger hebt, eet voldoende (gezonde!) dingen en luister naar je lichaam.

“En Joyce, hoe sta je er nu dan voor?”
Nou, met behulp van het boek Kickstart, de tips en tricks die ik op Facebook heb gevonden én goed luisteren naar mijn lichaam, ben ik nu al 7 kilo afgevallen. Toch een hele prestatie voor iemand die het afvallen totaal niet zag zitten.

Tags:

Vegan catlady met een missie: Veganize the world! Joyce wil zoveel mogelijk mensen laten zien dat vegan eten hartstikke leuk én lekker is. Meer blogs lezen…

Joyce

Blogger