Vegan hotspot van Sabine: Leeuwarden

Wij hebben meestal in juni vakantie en brengen deze dan varend door met onze boot door Friesland en soms de Wadden. Eén van mijn favoriete plaatsen is toch wel Leeuwarden.

Ik zal je vertellen waarom.

Leeuwarden is een prachtige stad

Leeuwarden heeft een mooie binnenstad met prachtige oude panden. Er zijn mooie stadsparken te vinden zoals de prinsentuin waar je gewoon kunt liggen met je bootje. En je kunt er prachtige rondvaarten maken in van die leuke open bootjes. Shoppen is er ook heel fijn. Leeuwaarden is in 2018 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad.

Ja leuk Sabine, maar mij boeit dat totaal niet

Nou laat ik je vertellen dat het een feestje is als je vegan bent en in Leeuwarden komt. Ik zal je drie toffe tips geven om een bezoekje aan Leeuwarden nog leuker te maken.

Allereerst ga je naar MIN12.

MIN12 is een ijsketen die in een paar Friese plaatsen te vinden. En ook op Vlieland en één in Zuid-Holland en één in Brabant. Min 12 heeft veel sorbetijs smaken maar….  Ze hebben ook een vegan hoorntje en zelfs drie smaken soja-ijs

In de binnenstad zit een heel klein grappig gebouwtje waar Dr. Plant zit.

Dr. Plant is een klein afhaalrestaurantje met een kleine maar 100% vegan kaart. Het is er heel knus met allemaal heerlijke gerechten. Het is open tot 19:00 uur, dus ideaal voor een lunch of als je vroeg wilt avondeten.

Dineren? Ga naar eetcafé Spinoza.

Spinoza is een feestje voor veganisten, want ze hebben gewoon een aparte vegan kaart met enorm veel keuzes. Alleen borrelen is hier ook top. Uiteraard ga je voor het 3-gangenmenu en eindig je met een havercappuccino.

Uiteraard zijn er nog genoeg andere leuke plekken te vinden in Leeuwarden, maar dit is echt mijn top 3.

Tags:

Zij is de grootste dierenvriend en het liefst helpt zij ze allemaal. 24 jaar vegetariër geweest, nu vegan. Een openbaring. Sabine leert, ontdekt en geniet! Meer blogs lezen…

Sabine

Blogger