Vegan boodschappen bij de toko

Voor foodies is de toko écht een walhalla! Er zijn zo gigantisch veel verschillende (en onbekende) producten om mee te experimenteren! Wanneer je mij in een toko zet, kun je ervan uitgaan dat je me een uur niet meer ziet (als het een grote toko is nóg langer).

Maar wist je dat er bij de toko gigantisch veel soorten veganistische goodies te vinden zijn? Ik (voordat ik vegan werd) niet. Op een van mijn tochten door de toko, in de begindagen van mijn vegan lifestyle, kwam ik echter zoveel leuke én lekkere dingen tegen, dat ik jullie hier echt even op attent moet maken.

Tofu-envelopjes

Op allerlei plekken in de toko kun je vlees- en visvervangers vinden; in de koeling, vriezer en ook bij de houdbare producten. Een van mijn grote favorieten is “inari age”, dit zijn tofu ‘envelopjes’ die je kunt vullen met bijvoorbeeld rijst. Ze liggen bij de Japanse afdeling (of sushi artikelen). Ik kan je verklappen; gezond is het niet, maar lekker wel!

Gedroogde biefstukreepjes, kipfilets en shoarma

Bij de toko heb je ook allerlei gedroogde soja-producten, van soja-biefstukreepjes tot kipfilets en van shoarma tot gehakt. Let op, wel de ingrediënten even checken, want sommige varianten bevatten toch iets van ei. Naast dat deze gedroogde soja producten lekker zijn, is het ook gigantisch vriendelijk voor de portemonnee.

Vergeet de vriezer niet!

Als je bij de toko bent, vergeet dan ook zeker de diepvries niet; hier kun je echt goede dingen vinden. Op een van mijn tochten ontdekte ik vegan geroosterde eend (op seitan basis), maar ook vegan garnalen of vegan kipnuggets. Het is superleuk om deze dingen te proberen en er mee te experimenteren.

Lekker snacken!

Oké, toegegeven; ik ben blij met alle vlees- en visvervangers die te krijgen zijn bij de toko, maar nog blijer maak je mij met snacks. Spoiler alert: ik ben echt niet vegan voor mijn gezondheid hoor, haha.

Bij de toko heb je echt duizenden soorten snacks en heel veel hiervan zijn vegan. Het leuke is ook dat het onbekende snacks zijn, dingen die je niet snel in de supermarkt tegen zal komen. Enkele van mijn favorieten zijn in de diepvries te vinden, namelijk; Dou Sha Bao en dumplings. Bij Dou Sha Bao vraag je je vast af wat het is, dat deed ik eerst ook. Het is een gestoomd broodje (vergelijkbaar met bapao) maar gevuld met een zoete pasta van rode bonen. Echt een heerlijk hapje.

Dumplings kun je in allerlei soorten en maten vinden, maar mijn favoriet blijft een simpele Chinese veggie dumpling. Ze zijn snel te bereiden en smaken heerlijk met een chili dip.

Supersnelle snacks

Voor de snelle trek (lees: zak-open-trekken-en-klaar-trek) kun je je hart ophalen bij de chips en zoutjes. Snacks als geroosterde linzen, geroosterde erwten, papadum chips en gedroogd fruit zijn er in overvloed. Ik sta altijd een tijdje voor dit schap omdat er zoveel keus is dat ik het gewoon niet meer kan overzien!

Basisbenodigdheden

We hebben nu de vervangers en snacks gehad, maar ook voor veel basisitems ben je bij de toko aan het juiste adres. Enkele van mijn favoriete items haal ik ook altijd hier. Het is vaak goedkoper dan in de supermarkt en de kwaliteit van bijvoorbeeld sojasaus is nog beter ook.

Wat ik dan zoal haal? Nou, vrijwel alles! Gedroogde kruiden en specerijen, currypasta, veganistische oestersaus (ja, dat bestaat), hoisinsaus, sojasaus, ketjap manis, allerlei soorten rijst, gedroogde bonen, zeewier (of nori), rijstazijn, noodles en nog veel meer.

Mijn tip? Ga naar de toko!

Zoals je nu wel ziet, ben ik écht een fan van de toko. Als je niet vaak in de toko komt, is het net een uitstapje. Dat is het voor mij ook nog elke keer!

 

Tags:

Vegan catlady met een missie: Veganize the world! Joyce wil zoveel mogelijk mensen laten zien dat vegan eten hartstikke leuk én lekker is. Meer blogs lezen…

Joyce

Blogger