Vegan Beach Vibes: Genieten in de zon bij een 100% vegan strandtent!

Het is je vast niet ontgaan, maar de komende tijd wordt het heerlijk weer! En wat is er fijner met mooi weer dan een dagje doorbrengen aan het strand? En om dit alles nog beter te maken…onlangs is er een hippe strandtent geopend waar al het eten en drinken vegan is. Bedank me maar vast, want hier wil je naartoe!

Alweer een poosje geleden ging ik met mijn man een nachtje naar Den Haag. Het was zo mooi weer dat we besloten een dag naar het strand te gaan. In bed begon ik aan mijn menukaarten research….want aan het strand wil je natuurlijk ook wat kunnen eten. En toen kwam ik heel toevallig terecht bij een openingsaankondiging van Pele Surf Shack, voor diezelfde dag. Lang hoefden we er niet over na te denken, bye bye Scheveningen en Hallo Strand van Hoek van Holland!

Heerlijk chillen in een super dreamy beachsfeer

De eerste vegan strandtent in Nederland, geopend door Charlotte Damen en haar vriend Barend Lippens, is een feit. De tent heeft een geweldige uitstraling! Je waant je bijna in Hawaï. Denk aan veel rotan meubels, rieten parasols en heel veel tropische planten. Buiten staan relaxte ligbedden met dekentjes voor als het fris is, picknicktafels en hippe strandstoeltjes. De drankjes worden in mooie glazen geserveerd zonder plastic rietjes en de smoothiebowl eet je uit een hippe bowl gemaakt van kokosnoten. Leuk detail: de tafelnummers staan op schelpen die op de tafeltjes liggen, en oude mokken zijn gebruikt als cactuspotjes.

 

Food Food Food

Cappuccino’s met haver/amandel/soja of kokosmelk, Filter Brew koffie, Matcha latte, verse smoothies, lavender soda en Hawaiiaanse biertjes. En dat is maar een klein gedeelte van het aanbod aan drankjes. En ook voor het eten zijn er veel opties, en geloof me, kiezen is moeilijk. Denk aan smoothiebowls, pancakes, burgers, spring rolls, sandwich, fries, nacho’s met dip en zelfs bitterballen!  Wij kwamen vrij vroeg in de ochtend dus zijn eerst braaf begonnen aan het gezondere gedeelte van de kaart. We namen een Monkey bowl met banaan, pindakaas, koko’s, cacao nibs en andere lekker toppings en de Acai smoothie bowl met huisgemaakte granola en fruit. Bij het uitzoeken van het ontbijt waren we er al snel over uit dat we meerdere bestelrondes gingen doen. We hebben genoten van Sweet Potato Fries met aioli, Lemon Shrimps met een huisgemaakte dip en de Big Kahuna Burger! Je kunt hier praktisch gezien de hele dag blijven, want er is ontbijt, lunch, avondeten en borrelhapjes!

 

 

Open: 7 days a week!

In het zomerseizoen kun je 7 dagen per week van 10.00 tot 22.00 uur terecht bij Pele Surf Shack. In de winter zal de zaak in de weekenden open zijn. Pele Surf Shack bevindt zich op de Rechtestraat 24, 3151 HN in Hoek van Holland. Op ongeveer 10 minuutjes loopafstand kun je parkeren. Maar met de trein het strand bereiken kan ook, vanaf het busstation in Hoek van Holland kun je een bus nemen richting het strand.

 

Tags:

Hoi! Ik ben Anne-Fleur en sinds een aantal jaren bezig met veganisme. Vegan eten en leven was zeker geen keuze van maandag op dinsdag, dus ik weet goed waar je in het begin tegenaan kunt lopen. Ik vertel je hier graag meer over. In eerste instantie ben ik veganistisch gaan leven voor dierenwelzijn. Langzamerhand heb ik ook veel ontdekt over de voordelen voor het milieu en de wereld! Mijn zoektocht naar een meer sustainable lifestyle kun je ook volgen op instagram: @plantaardigsfeertje. Hier inspireer ik je graag om meer na te denken over duurzaamheid en veganisme. Meer blogs lezen…

Anne-Fleur

Blogger