Stamppot met doperwt en munt
Deze stamppot met doperwt en munt smaakt bijzonder door de toevoeging van verse munt.
-
Menugang:
Hoofdgerecht
-
30-60 minuten
-
4 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 1 kg aardappels (kruimig)
- 450 gr doperwten (diepvries)
- 15 gr verse munt
- 100 ml amandel-, rijst- of sojamelk
- 2 el olijfolie
Bereiding
Breng een pan met water en 1 tl zout aan de kook. Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in het gezouten water in 20 minuten gaar. Giet af.
Breng in een aparte pan water aan de kook en kook de bevroren doperwten in enkele minuten gaar. Giet af. Hak ondertussen de muntblaadjes fijn (bewaar eventueel wat blaadjes voor de garnering).
Voeg de plantaardige melk en olijfolie toe aan de aardappels en maak er met de pureestamper een fijne puree van. Schep de doperwten en de munt erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Serveer de stamppot met een vleesvervanger naar keuze. In plaats van een vleesvervanger kun je ook kapucijners, adukibonen of linzen uit blik toevoegen. Dan is je maaltijd gelijk vezel- en eiwitrijk.