Over respect voor elkaars keuzes

Wanneer omnivoren respect tonen voor het feit dat je geheel plantaardig eet, verwachten zij vaak ook dat jij respect toont voor de keuze van de omnivoor om dierlijke producten te consumeren.

Waarom een geheel plantaardig voedingspatroon beter is voor jou, de dieren en het milieu, kun je hier lezen. Wanneer jij weet wat er schuilt achter het stukje vlees dat je elke dag at of het glas melk dat je elke dag dronk, wil je waarschijnlijk graag dat andere mensen dit ook te weten komen en switchen naar een vegan levensstijl. Helaas is dit niet zo makkelijk. Je kunt negatieve reacties krijgen van anderen op jouw nieuwe levensstijl. Je kunt echter ook positieve reacties krijgen. Mensen vinden het knap dat je helemaal geen dierlijke producten meer consumeert. Moet jij dan ook respect tonen voor het eetpatroon van een vleeseter, terwijl je weet wat voor leed achter dit voedingspatroon schuilgaat?

Hoe ga je hiermee om? In deze video vertelt Maya hoe zij dit doet.

Tags:

In 3,5 jaar is Maya gegaan van vegan noob die het alleen in haar hart wist naar een vegan die alle standaard antwoorden paraat heeft. Time to Share! Meer blogs lezen…

Maya Papaya

Blogger