Vegan English Breakfast
Een Engels ontbijt is voor ons Hollanders eigenlijk niets minder dan een stevige avondmaaltijd. Maar het is zo gek nog niet om ’s ochtends af en toe een grote maaltijd te eten, dan heb je genoeg energie om je dag goed te beginnen. Deze vegan versie is ook nog eens gezonder, zonder de traditionele vette worsten en bacon, maar met groente en worstjes van kikkererwten!
Ingrediënten
- 1 zak (à ca. 425 gram) gekruide aardappelpartjes (diepvries)
- 1 pot of blik (à 400 gram) witte bonen in tomatensaus
- 1 blik (à 425 gram) kikkererwten
- 2 eetlepels maïzena
- 1 theelepel salie
- 1 theelepel tijm
- Zout en peper
- Olie
- Brood om te roosteren
- 250 gram champignons (vers of uit blik)
- 12 cherry tomaatjes
- 200 gram spinazie
Bereiding
Bereid de aardappelpartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de witte bonen in een steelpannetje of in de magnetron.
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze samen met de maïzena, salie, tijm, zout en peper in een keukenmachine. Vermaal dit tot een samenhangende massa en vorm er 6 worstjes van. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan en bak de worstjes rondom bruin.
Rooster het brood.
Snijd de champignons en cherrytomaatjes doormidden, en bak deze in wat olie op hoog vuur. Bak op het laatst de spinazie een minuutje mee, zodat het net iets slinkt.
Serveer alles bij elkaar op een bord, zet eventueel wat thee en waan je in Engeland!
Tip: Ook lekker met
tofu scramble!
- Menugang:
- Ontbijt, Brunch
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Aardappelgerecht, Vlees-/Vis-vervanger
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk