Sumatraanse kerrie kentang (curry aardappelen)

Dit heerlijke Indonesische gerecht is ook de volgende dag nog erg lekker, dus maak vooral iets meer voor de volgende dag!

Sumatraanse kerrie kentang (curry aardappelen)

Ingrediënten

voor de boemboe (kruidenpasta):

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in partjes (halvemaantjes).

Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn in een keukenmachine.

Doe de curry madras in een koffiekopje, leng het aan met water totdat het kopje vol is en roer het goed door.

Nu kun je beginnen met het stoven. Doe een bodempje olie in een wok of grote stoofpan en verwarm dit. Zodra de olie warm is, voeg je de boemboe toe. Fruit deze met een snufje zout op laag vuur onder voortdurend roeren. Voeg dan het curry madras mengsel en de aardappelen toe en roer goed door. Doe ook een hele rode peper (niet snijden!) bij de aardappelen in de pan, zodat deze mee kan sudderen en smaak afgeeft. Doe het deksel op de pan en laat het geheel minimaal ongeveer 45 minuten stoven op laag vuur tot de aardappelen gaar zijn. De kooktijd kan wat variëren dus houd wel de pan in de gaten, roer af en toe en prik af en toe in een aardappel om te kijken of deze gaar zijn. Zorg ervoor dat de curry en het kruidenmengsel genoeg ingedikt zijn alvorens te serveren. Als dit nog niet is gebeurd, laat dan het geheel nog even op laag vuur koken zonder deksel.

Selamat makan (eet smakelijk)!

Tip: heerlijk met witte rijst en boontjes.