Gepofte Aardappel met Bonen in Tomatensaus
Na een drukke winterse werkdag plof je op de bank. Je hebt trek in een hartige, vullende warme hap maar geen energie meer om uitgebreid te koken. Op zo’n moment is dit receptje echt een uitkomst!
Ingrediënten
- 200 g van een blikje bonen in tomatensaus (één klein blikje of de helft van een grote).
- Een grote aardappel
- 200 g broccoli (of andere groene groente)
Bereiding
Was de aardappel goed schoon en prik in de ongeschilde aardappel met een vork rondom wat gaatjes. Pof de aardappel in het midden van de magnetron op 800w in ongeveer 8-10 minuten gaar.
Zet intussen een pan water op en kook (of stoom!) de broccoli hierin gaar (ongeveer 5 minuten als je het kookt). En verwarm de bonen in tomatensaus in een pannetje. Snijd als de aardappel gaar is deze over de lengte open, schep de bonen eroverheen en eet smakelijk!
Twist
Vervang de aardappel door een zoete aardappel of varieer met verschillende soorten groenten. Zo krijg je in één maaltijd meer voedingsstoffen binnen.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Aardappelgerecht, Bonengerecht
- Seizoen:
- Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk