Albondigas
In Spanje zijn albondigas een bekende tapa. Dit recept is hierop geïnspireerd. Je kunt dit gerecht als hapje opdienen, bijvoorbeeld bij een buffet. Met wat rijst ernaast heb je een volledige maaltijd.
Ingrediënten
- 2 el olie
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 prei
- 8 plantaardige gehaktballetjes (bijvoorbeeld beyond meatballs)
- 400 gram tomatenblokjes of passata
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl chipotlepeper (optioneel)
- handje verse peterselie
Bereiding
Snijd de sjalotten, knoflooktenen en prei fijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de sjalotten en prei 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en bak deze rondom bruin. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg daarna de gezeefde tomaten, het paprikapoeder en, als je van pittig houdt, de chipotle toe. Laat op een laag vuur circa 5 minuten sudderen.
Hak de peterselie fijn en bestrooi de albondigas ermee. Proef of je nog zout en peper wil toevoegen.
Tip: Serveer met rijst.Voor een variatie in groenten kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld doperwten of courgette in plaats van prei.
Wil je meer tapas maken? Probeer ook eens deze heerlijke vegan variatie op de
aardappeltortilla.
- Menugang:
- Brunch, Hoofdgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Mediterraan
- Type:
- Rijstgerecht, Hapjes, Vlees-/Vis-vervanger
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- Potluck, Borrel, BBQ
- Smaak:
- Kruidig, Hartig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Koolhydraatarm, Glutenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk