Ik proef alles sterker en intenser

Hoe tof is het om te mogen bloggen voor de VeganChallenge?! Zo blij als een kind in een
speelgoedwinkel was ik toen ik hoorde dat ik één van de gastbloggers mag
worden.

MituWaarom zo graag VeganChallenge?
VeganChallenge is dé online plek voor veganisten én iedereen die nieuwsgierig is naar diervriendelijker en plantaardiger eten. Iedereen die wat bewuster wil
zijn van wat we met de aarde doen door de bio-industrie in stand te houden en wat we
naar binnen werken.

Liefde voor eten
Ikzelf ben gék op eten, maar dan ook echt gek op eten. Ik sta ermee op en ga ermee
naar bed. In bed bedenk ik wat ik ga ontbijten de volgende ochtend en als ik opsta bedenk
ik waar mijn lunch en avondeten uit zal bestaan. Ik praat ook vaak over eten. Ask my friends.
Tussen zoet en hartig kan ik niet kiezen, ik wil gewoon beide en het liefst door elkaar.

Bewustwording
2,5 jaar geleden ben ik gestopt met vlees eten.  Ik had verschillende documentaires
gekeken zoals Cowspiracy en Forks over knives. Ik kon het niet meer. Ook vis en zuivel
verbande ik uit mijn leven, behalve als ik uit eten ging. Dat heeft best lang geduurd.
Maar nu eet ik volledig plantaardig en diervrij.

En dáárom VeganChallenge
Zelf zat ik dus ook in een overgangsfase. Ik begrijp het dus heel goed dat mensen het
lastig vinden om veganistisch te eten of die stap te maken. Maar ik ga je juist laten zien
hoe gemakkelijk en heerlijk het is. Het is wel alsof mijn smaakpapillen een nieuw leven
hebben gekregen 2,5 jaar geleden. Ik proef alles sterker, intenser. Vegan gerechten
zitten vol smaak. Het gaat uiteindelijk ook om de kruiden en specerijen. En nee, dat
hoeft gelukkig helemaal niet moeilijk te zijn. Daarbij word ik blij als ik denk aan een
diervriendelijkere wereld met dit eetpatroon. Een eetpatroon dat ook nog eens beter is
voor het milieu en onze aarde.

Waarom bloggen?
Begin dit jaar begon ik mijn eigen foodblog Mitu’s Meatless Food, zodat ik mijn grootste passie met de buitenwereld kon delen: koken. Zonder pakjes en zonder zakjes, gewoon puur. Er ging namelijk een hele nieuwe wereld voor mij open toen ik me begon te verdiepen in plantaardige voeding. Ik werd creatief en eten was nog nooit zo lekker. Ik wil dat iedereen dat kan ervaren, mensen kennis laten maken met gerechten vol smaak – zonder vlees en vis, zonder dierlijke producten.

Voor wie is zijn mijn blogs nuttig?
Voor jullie allemaal! Het is voor nieuwsgierige aagjes met liefde voor eten. Voor jou als je
wilt weten hoe je de lekkerste smaken creëert met een plantaardig recept. Het is voor
jou als je op zoek bent naar vervangende vegan producten. Of voor jou als je zo nu en
dan een dag plantaardig wilt eten. Want iedere dag is er weer één die telt. Voor ontbijt,
lunch en diner-inspiraties ben je bij mij en de VeganChallenge aan het juiste adres. Ik vind
het zo tof dat ik hier onderdeel van kan zijn. Iedere dag raak ik nog geïnspireerd en
verrast door de vegan keuken, nu kan ik dat met jullie delen.

Tags:

Meer blogs lezen…

Gastblogger

Blogger