Nog 5 supermarkttoppers!

Vandaag vertel ik je over 5 supermarkttoppers. Producten die lekker zijn en vegan en gewoon te koop bij je plaatselijke supermarkt, ideaal toch? Lees, koop & smul!

  1. Vegan Mayonaise

Laten we eerlijk zijn: mayonaise is belangrijk. Gelukkig verkopen alle A-supermarkten tegenwoordig vegan mayonaise en ook nog eens heel lekkere. Zo heeft bijna elke supermarkt Mayolijn van het merk Remia. Deze mayo smaakt eigenlijk precies zoals de mayonaises met ei. Het heeft een zoete ondertoon. Je vindt ook het vegan merk Jan Bâton in de winkel, tevens glutenvrij. Deze mayo heeft een zure ondertoon, een beetje zoals Belgische mayonaise. De structuur is wel minder stevig dan bij de Mayolijn, maar ook deze is erg lekker. Maar.. Er zijn nog meer opties! Zoals Like! Mayo of vegan Hellmann’s. Voor ieder wat wils!

  1. Broodbeleg

Elke dag humus op je brood? Dat hoeft niet langer! Onder andere De Vegetarische Slager (DVS) heeft aan je gedacht. Wat peper, zout en uitjes bij de filet americain en smullen maar. Als je van dit soort broodbeleg houdt, dan heeft DVS ook nog vegan paté en boterhamworst voor je. Tegenwoordig heeft ook Kips vegan filet americain en paté. Steeds meer supermarkten bieden eigen merk veganistisch broodbeleg aan zoals grill worst en gebraden gehakt bij de Albert Heijn.

  1. Vegan pizza

Lidl heeft af en toe vegan diepvriespizza’s in het assortiment. Ideaal voor de avonden dat je geen tijd of zin hebt om te koken. Ik haal zo nu en dan een diepvriespizza, maar moest hiervoor dus voorheen naar één van de biowinkels. Verder hebben ook Domino’s en New York Pizza vegan pizza’s die je kunt bestellen of afhalen. Papa John’s heeft zelfs een nóg uitgebreidere vegan menukaart.

  1. Havermelk met vanillesmaak van Oatly

Er is werkelijk een scala aan plantaardige melk te koop in de supermarkten, heerlijk. Deze havermelk met vanillesmaak is wel een toppertje. Het smaakt licht zoet en je raadt het al: naar vanille. De melk is lekker in de havermout, in je pannenkoekenbeslag of gewoon uit een glas.

  1. Robuuste koeken van Time out

Hoe fijn dat er vegan koekjes in de supermarkt liggen. Naast Oreo’s zijn de robuuste koeken van Time Out ook veganistisch. Laten die nou ook nog eens mega lekker zijn.

 

Tags:

Meer blogs lezen…

Gastblogger

Blogger