Mmmmm… Snickers nicecream – hoe maak je dat?

Mocht je nog niet bekend zijn met ‘nicecream’, dan gaat dit absoluut je leven veranderen. Nicecream is simpelweg “gezond ijs”, gemaakt van bevroren bananen. Alles wat je nodig hebt, is een keukenmachine of blender met sterke motor en bevroren bananen. Wanneer je bevroren bananen lang genoeg in de keukenmachine/blender mixt, verandert het op magische wijze in heerlijk, romig ijs. En met deze basis kun je eindeloos variëren.

De basis: bevroren bananen

Ter voorbereiding dien je (rijpe!) bananen in te vriezen. Houd er rekening mee dat, hoe rijper de bananen, hoe lekkerder en zoeter het eindresultaat van de nicecream zal zijn. Bananen zijn klaar om in te vriezen wanneer deze bruine vlekjes aan de buitenkant krijgen.

Zonder schil!

Je kunt ervoor kiezen de bananen in plakjes te snijden of om ze heel te laten wanneer je ze invriest (haal wel de schil eraf voordat je ze invriest). Ik pel de bananen altijd en stop ze dan in een Tupperware bakje. Ik heb altijd een bak met bevroren bananen in de vriezer staan, want je weet maar nooit wanneer je trek krijgt in ijs.

Je kunt eindeloos variëren

Natuurlijk kun je eindeloos variëren met nicecream! Voeg cacaopoeder aan het mengsel toe voor chocolade-ijs, of juist ander fruit om deze smaak te creëren. Ook met de toppings kun je doen wat jij lekker vindt. Wat dacht je van chiazaad, noten, geraspte kokosnoot, pindakaas of granola? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Snickers nicecream

Ingrediënten

Voor het ijs:

  • 2 bevroren rijpe bananen
  • 1 verse rijpe banaan
  • Scheutje plantaardige melk (soja, amandel, haver, welke dan ook)
  • Vegan proteïne poeder (optioneel)*

Chocoladesaus:

  • Cacaopoeder
  • Maple syrup / agave syrup

Toppings:

  • Crushed pinda’s
  • Cacao nibs of vegan chocolade in stukjes gesneden

*Vegan proteïne poeder geeft het ijs een nog romigere, fluffy consistentie. Daarnaast vind ik de smaak erg lekker. Mocht je de smaak niet lekker vinden of het niet in huis hebben? Geen probleem! Zonder proteïne poeder zal jouw ijs net zo lekker zijn!

Tip: sommige bananen (vooral die uit Azië) zijn altijd groen. De schil althans. Ook als ze rijp zijn. Check dus altijd op bruine vlekken en staar je niet blind op de kleur.

Bereidingswijze

Doe de bevroren bananen in de keukenmachine en voeg een scheutje plantaardige melk toe om het geheel aan de gang te krijgen. Als het even aan het blenden is voeg je de verse banaan toe. Het kan even duren voordat alles tot een egale massa wordt geblend, dus heb geduld… Maar na een paar minuten zal het geheel veranderen in een heerlijk romige ijs-consistentie.

Voor de chocoladesaus meng je simpelweg 1 el cacaopoeder met 1 el siroop. Wanneer de saus te dik is kun je wat water toevoegen.

Wanneer het ijs klaar is, giet je dit in een kom, giet de saus erover en maak af met de toppings.

Geniet ervan! En ben je geïnteresseerd geraakt, doe dan mee met de VeganChallenge!

Tags:

Vegan food, koken, reizen, rock climbing, yoga, fitness en zon! Missie: mensen inspireren vaker plantaardig te eten + hun dromen waar te maken. Zwerft momenteel door Azië en werkt in vegan restaurants. Meer blogs lezen…

Ilona

Blogger