Nicecream makkelijk zelf te maken

Met het zomerse weer vind ik het heerlijk om Nicecream te maken. Met bevroren fruit maak je eigenlijk een smoothie, maar dan wat dikker, dan heb je een nicecreammmmmmmm!

In 3 stappen een heerlijke voedzame nicecream:

    • Van alle ingrediënten uit de potjes 1 eetlepel
    • Van de havermout iets meer dan 1 eetlepel. Maar naar smaak. Dan wordt het iets voller en vullender.
    • Van de sojamelk 2 dl
  • Ik heb nog een beetje palmbloesemsuiker toegevoegd 🙂

Alles wat je niet opeet, kun je natuurlijk gewoon in de vriezer bewaren. Zo makkelijk zelf te maken!

Let’s start:

YouTube staat vol met de lekkerste, makkelijk zelf te maken.

Je ziet hoe gemakkelijk het is om zelf de lekkerste ijs te maken. Maak jij veel van je maaltijden of snacks zelf of ga je liever voor gemak en koop je vaak veel voorverpakt uit de supermarkt? Ik zou je willen aansporen om eens zelf wat te maken. In een grote batch het liefst, zodat je er een tijdje mee kunt doen. Naast ijs is het bijvoorbeeld ook ontzettend makkelijk en lekker om je eigen granola te maken. Heerlijk voor over je havermout of plantaardige yoghurt (of ijs ;)).

Het voordeel van zelf maken, is dat je erin kunt stoppen wat je zelf maar wilt. Daardoor wordt het én een stuk gezonder (want geen toegevoegde kleurstoffen, smaakstoffen, palmvet, onnodige suikers, et cetera) én je kunt het precies customizen naar wat jij het allerlekkerst vindt!

Ben jij al veel aan het experimenten met veganistisch eten, maar weet je niet goed hoe je nu helemáál kunt switchen naar een plantaardig voedingspatroon? Doe dan mee met de VeganChallenge!

VeganChallenge

Je krijgt een maand lang gratis alle informatie die je nodig hebt om veganist te worden. Word je gelijk 100% vegan of begin je op een wat lager pitje? Je ontvangt dagelijks informatie over veganisme, blogs en vlogs om te lezen en kijken en recepten voor je veganistische ontbijt, lunch en avondeten. Daarnaast geven we je informatie over uit eten gaan, omgaan met sociale situaties, het vervangen van producten, hoe je rond kunt komen op een klein budget en nog veel meer. Kijk wat bij jou past!

Tags:

Vegan met 3 Not-Vegan zonen, hoe houdt Marjan zich staande? Als vegan kok bij retraites leeft zij zich helemaal uit. Met een berg creativiteit redt zij zich thuis prima. Meer blogs lezen…

Marjan

Blogger