Mirte’s tip: Curry’s

Kerrieschotel met tofugehakt en vruchtenVeganChallenge vrijwilliger Mirte is diëtiste, maar daarnaast ook een echte lekkerbek. Haar motto: gezond kan ook lekker! De tip van vandaag: curry’s!

Als je beter thuis bent in curry-land dan ik, dan zal deze tip overbodig zijn. Toch zullen er genoeg mensen niet bekend zijn met curry’s. Met dit gekruide Aziatische gerecht kun je eindeloos variëren qua kruiden en specerijen die je gebruikt. Daarnaast kan je er een flinke portie groente in kwijt, van paprika en courgette tot bloemkool en spruitjes. Peulvruchten doen het ook goed in curry’s, vooral kikkererwten zijn erg geschikt. Ook is het lekker in combinatie met noten, bijvoorbeeld amandelschaafsel of pistachenootjes.

De kruiden en specerijen zijn bepalend voor de smaak van je curry. Je kan zelf een currypasta maken, bijvoorbeeld met ons recept voor curry met kikkererwten en zoete aardappel. Met currypasta uit een potje of zakje lukt het net zo goed (bekijk wel even goed de ingrediënten voordat je het koopt, want aan veel soorten wordt garnalenpasta toegevoegd!). Check onze site voor meer curry-recepten en onze curry Pinterest.

Heb je vragen voor Mirte? Je kunt haar bereiken op mirte@veganchallenge.nl