Leuke Nederlandse boeken over veganisme

Hoewel we de komende weken tips zullen geven voor leuke Nederlandse bloggers, vloggers en instagrammers, hoef je niet per se op internet te zitten om meer te weten te komen over veganisme. Er worden namelijk ook een heleboel leuke (kook)boeken geschreven. Vandaag delen we onze favoriete boeken over veganisme!

Dieren Eten – Jonathan Safraan Foer
Toen Jonathan vader werd, stelde hij zichzelf de vraag waarom we eigenlijk dieren eten. Zouden we ze ook eten als we precies wisten hoe ze op ons bord kwamen? Hoewel het een zwaar onderwerp is, leest het makkelijk weg.

De Vrolijke Veganist – Floris van den Berg
Floris is filosoof en ‘dus veganist’. In dit pleidooi voor veganisme daagt hij je al filoserend uit om te kijken naar je blinde vlekken op het gebied van moraliteit. Ook laat hij zien dat vrolijkheid en veganisme prima te combineren te zijn.

De Groene Meisjes – Merel Wildschut en Jamie van Zijl
Groene meisjes Jamie en Merel laten je zien dat groen leven helemaal niet suf of saai hoeft te zijn. Juist niet! Een groen leven kan hartstikke leuk zijn. Ze delen hun beste tips om groen te wonen, reizen en leven. En vegan eten, uiteraard.

Vlees is dood, lang leve groente – Robin Schaper
In dit boek krijg je antwoord op je vragen over plantaardig eten, met aandacht voor milieu, gezondheid, dierenleed en smaak. Er staan ook nog 30 heerlijke recepten in, zodat het nog makkelijker wordt om de overstap naar veganisme te maken.

De Vegarevolutie – Lisa Steltenpool
Lisa is veganist én diëtist, dus ze weet alles over gezonde plantaardige voeding. Ze deelt niet alleen een heleboel inhoudelijke kennis, maar ook een heleboel heerlijke recepten. Inmiddels heeft ze ook een tweede boek geschreven, Kickstart.

Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan een nog lange lijst op de Vegan Wiki