I love kookboeken! & ‘kookte’ komkommersoep

Gek ben ik op kookboeken, maar ik gebruik ze eigenlijk veel te weinig naar mijn zin. Het is zo inspirerend om nieuwe dingen te leren en helpt je op weg om zelf creatiever in de keuken te worden. Zo is mijn ervaring.

‘Mijn keuken van de zon’

Zo heb ik drie jaar geleden een week gekookt uit mijn lievelingskookboek: ‘Mijn keuken van de zon’, van Virginie Besancon. Om meer inspiratie op te doen. Het is een vegetarisch kookboek, maar dan veganiseerde ik de recepten, waar nodig.

Ik vond daar mijn blogjes over terug en deel graag met jullie dit heerlijke recept. Vooral omdat we zo’n geweldige zomer hebben waarbij we eigenlijk een beetje moeten leren met heel heet weer om te gaan.

Siësta houden & frisse gerechten maken

Rustiger aan doen, siësta houden en lekker, lichte, frisse gerechten maken.

Bij deze het lekkere, eenvoudig te maken:

Koud komkommersoepje

Wat heb je nodig (4 personen):

  • 2 komkommers
  • 300 g sojayoghurt
  • 1 bosje verse munt
  • het sap van een citroen
  • Zout en peper
  • 10 blanke amandelen grof gehakt
 • ± 8 blaadjes munt voor de decoratie

Aan de slag:

Pureer alle ingrediënten, behalve de munt voor de decoratie, in de blender of met de staafmixer en zet het mengsel een halve dag in een afgesloten bak in de koelkast. Dien op in mooie glazen, versierd met muntblaadjes. Tádá, klaar!

Aan de variatie!

Als je dit eenvoudige recept kent, dan is het ook heel makkelijk om te variëren.

Neem i.p.v. komkommer, spinazie of erwtjes. Of neem kokosyoghurt of varieer met een pittig stukje gember, beetje citroen, etc.

Dit heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar wat ik wil zeggen, je kunt met zo’n recept leuke ideetjes op doen en in je koelkast kijken en denken: “Heeee, laat ik het met spinazie proberen, want dat heb ik nog liggen.”

Met soep sla ik bijna nooit de plank mis…

Of wellicht heb ik je geïnspireerd om nou eens flink wat recepten uit je lievelingskookboek te maken. In de vakantie heb je daar vaak meer tijd en rust voor.

Geniet ervan.

Marjan

Tags:

Vegan met 3 Not-Vegan zonen, hoe houdt Marjan zich staande? Als vegan kok bij retraites leeft zij zich helemaal uit. Met een berg creativiteit redt zij zich thuis prima. Meer blogs lezen…

Marjan

Blogger