Het eetdagboek van een Surinaamse vegan

Dat Surinamers kip eten is een vooroordeel wat zelfs door sommige Surinamers wordt bevestigd. Toch wist Jetske een Surinaamse vegan te strikken voor haar serie “Het eetdagboek van”

Shair my world

Degene waarover ze het heeft is Liona van Shair my world. Een vrolijke dame die Jetske al een tijdje op Instagram volgt. Waardoor het komt weet Jetske niet maar het lijkt er bijna op alsof ze altijd op een festival te vinden is of in een toffe vegan hotspot. Ze woont dan ook midden in het centrum van Amsterdam tussen de walhalla’s van de vegan hotspots.

Maar schijn bedriegt want ze kookt ook heel veel thuis. Dat ze in Amsterdam woont is wel te merken aan alle exotische ingrediënten die ze in haar gerechten gooit. Jetske kreeg een heel eetdagboek voorgeschoteld met de meest uiteenlopende ingrediënten. Maar helaas woont Jetske in een dorp en moest ze dus goed kijken wat ze wel en niet kon maken.

Iets totaal nieuws!

Toch lukte het haar om ook dit keer iets totaal nieuws te eten. Niet alleen at ze dit gehele eetdagboekje gluten vrij, ze proefde ook voor het eerst Tamarinde. Daar waar ze voor dit eetdagboekje er nog nooit van had gehoord, bleek de toko bij haar om de hoek dit gewoon te hebben!! Yeah daar was ze super blij om, of toch niet….

Tropische verassing!

Jetske vond het in ieder geval leuk om iets totaal anders te proberen. Bij haar in het dorp is er maar 1 toko, en die heeft vaak de “standaard” dingen. Maar ze is altijd in voor nieuwe smaken en belevingen. En een beleving dat was het zeker!! Benieuwd hoe haar dit af gaat en hoe Liona zonder kip leeft? Kijk dan snel de video! Check ook zeker de video’s van de andere eetdagboekjes die ze heeft gedaan, want in elk eetdagboekje zit weer iets nieuws 🙂

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger