Gezonde herfstballetjes vol proteïne!

Of je eiwitpoeder nodig hebt in een veganistisch dieet? Dat ligt eraan. Als je voldoende peulvruchtenautumn_bliss_balls_1
eet in combinatie met granen en zo nu en dan wat nootjes snackt, dan kom je al heel ver. Als je zeker wilt weten dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt, is het altijd handig om vegan eiwitpoeder in huis te hebben. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, meestal met een basis van hennepzaadjes, kiemen of soja. Van eiwitpoeder kun je natuurlijk een lekkere shake maken, maar je kunt het ook verwerken in gezonde snacks zoals deze herfstballetjes. Naast eiwitpoeder bevatten deze balletjes ook pompoen- en zonnebloempitten, twee ingrediënten waar ook veel eiwitten inzitten. 

Ingrediënten voor gezonde herfstballetjes vol proteïne:

  • 1 schep veganistisch proteïnepoeder, vanille
  • 1 eetlepel amandelpasta of zonnebloempasta
  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten in een pannetje
  • 4 eetlepels pompoenpitpasta
  • 20 gram kokossnippers
  • 2 eetlepels gedroogde cranberries
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1tl speculaaskruiden
  • ¼ tl gemberpoeder

Instructies

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine totdat alles is vermalen. Soms vormt het zich automatisch tot één grote bal, maar het kan ook zijn dat het wat korrelig in de kom blijft liggen. In dat geval kneed je het zelf tot een deegbal. Haal steeds een stukje van de deegbal en rol hier tussen je handen een klein balletje van. Herhaal dit tot het deeg op is. Laat minstens een uur opstijven in de koelkast. Enjoy!

Tip: bewaar de balletjes in de koelkast.

Charelle van The Scent of Cinnamon

Mijn naam is Charelle, 25 jaar en qua woonplaats nogal zwervend door Nederland. Sinds dit voorjaar eet ik veganistisch en vanaf dat moment heb ik nooit meer trek gehad in dierlijke producten. Alleen dat geeft voor mij al aan dat je ze niet nodig hebt om een gezond en leuk leven te leiden.

Op mijn Instagram deel ik glutenvrije, veganistische recepten. Die recepten vind je terug op mijn blog TheScentOfCinnamon.com, waar ik schrijf over gezonde voeding en me vaak bezighoud met de introvert/extravert kwestie. Daarnaast lees je er over vegan hotspots, kruidengeneeskunde, mindstyle en mijn leven met Lyme en fibromyalgie. Voor de VeganChallenge geef ik onder andere tips over veganistisch boodschappen doen en deel ik recepten voor de lekkerste vegan tussendoortjes! Have fun tijdens de challenge en je kunt het! Veel liefs, Charelle

Tags:

Meer blogs lezen…

Gastblogger

Blogger