Ik ben gek op vrijwilligerswerk!

Mijn naam is Joyce, ik ben 28 jaar, woon in Leiden en ben een beetje een hippie. Een betere wereld begint bij jezelf zeggen ze altijd, maar ik ben van mening dat je wel je bevindingen kunt delen met anderen om mensen bewuster te maken. Dat is wat ik graag doe. Ik deel mijn zelfbedachte veganistische recepten allemaal op nevernotcooking.nl en hoop hiermee mensen te inspireren om (meer) veganistisch te gaan eten. Daarnaast ben ik ook gek op vrijwilligerswerk.

Joyce

Mijn vegan avontuur
Mijn vegan avontuur begon begin van dit jaar. Ik at net weer vegetarisch, na een jaar van vlees eten. Een vriendin van me wees me op de VeganChallenge; “Ga je meedoen in april?” – maar ik wist dat nog niet zeker. Was dat wel voor mij weggelegd? Ga ik kaas dan niet enorm missen? Ik besloot het gewoon te proberen en mezelf uit te dagen; in de maand april wilde ik enkel veganistische recepten op mijn blog hebben. Mijn avontuur begon dus ongeveer een maand voor de VeganChallenge officieel van start ging, die recepten moesten allemaal geschreven en gefotografeerd worden. Op 1 maart begon ik met de voorbereidingen en op 1 april at ik eigenlijk al volledig vegan, toch deed ik alsnog mee aan de VeganChallenge en ik noem mezelf officieel vegan sinds 1 april 2017.

Artikelen schrijven voor VeganChallenge
Er zijn allerlei platformen waarop je dingen kunt delen waarover je gepassioneerd bent. Je kunt kiezen voor Twitter, Facebook of Instagram, maar ik deel het meeste dus op mijn eigen blog. Nu werd ik benaderd of ik wilde bloggen voor de VeganChallenge. Dat zag ik stiekem wel zitten, op die manier kan ik nog meer mensen bereiken en mijn liefde voor veganistisch eten delen.

Ik ben gek op vrijwilligerswerk
Mijn leven lang ben ik eigenlijk al werkzaam als vrijwilliger, ik vind vrijwilligerswerk een mooi (en belangrijk!) iets. Op mijn vijftiende startte ik bij de Jongerenraad van de gemeente waar ik woonde, daarna ging ik als vrijwilliger aan de slag bij een pop- en cultuurpodium en naderhand heb ik nog wat andere vrijwillige klussen gedaan.
Ik ben gek op vrijwilligerswerk en dat ik nu als vrijwilliger bij de Vegan Challenge aan de slag kan maakt me blij. Waarom? Omdat ik nu de mogelijkheid heb om nog meer mensen te bereiken. En laten we ook vooral niet vergeten dat ik door de VeganChallenge zelf ook vegan ben gaan eten, dan is het extra leuk als je er ineens voor mag schrijven!

Ik wil iedereen laten zien dat je nog zoveel mag en kan
Er zijn zoveel mensen die wel begaan zijn met het milieu, de dieren en hun gezondheid, maar die niet de stap durven te nemen naar een vegan lifestyle. “Maar Joyce, het is toch hartstikke lastig, vegan eten? Je mag dan helemaal niets meer!” – maar ik hoop dat ik iedereen kan laten zien dat je nog zoveel wel kan en mag eten. Ik hoop gewoon dat ik op deze manier mensen enthousiast kan maken.

Tags:

Vegan catlady met een missie: Veganize the world! Joyce wil zoveel mogelijk mensen laten zien dat vegan eten hartstikke leuk én lekker is. Meer blogs lezen…

Joyce

Blogger