Even voorstellen Lydian

Hoi! Even voorstellen! Ik ben Lydian en ik ben een nieuwe blogger hier bij de VeganChallenge. Ik doe in april 2019 mee met de VeganChallenge. Vrienden van mij hebben een eerdere challenge meegedaan en zij waren zo enthousiast (en ik at/eet zo heerlijk en gevarieerd bij ze), dat ik besloot om zelf ook mee te doen! So here I am!

Vroeger…

Ik heb best een lastig verleden als het op (wel/niet) eten aan komt. Gek genoeg vond ik mezelf als kind altijd te dik. Gek genoeg, want als ik nu de foto’s zie van mij en m’n beste vriendje van toen, dan zie ik twee van die sprietige, dunne, leuke meisjes. Dat gevoel van mezelf te dik vinden, heeft er heel lang ingezeten bij mij (altijd onterecht trouwens). Ik heb jaren gehad waarin ik me helemaal suf sportte en extreem lette op m’n eten (lees: veel sporten en (te) weinig eten). Terugkijkend zie ik dat dat geen gezonde manier van leven was, het waren jaren waarin ik roofbouw pleegde op m’n mooie, lieve lijf. Het sporten en (wel/niet) eten was destijds voor mij een soort bescherming, door me daarmee bezig te houden, hoefde ik niet al het heftigs wat er was te voelen. In dat voelen is een paar jaar geleden verandering gekomen. Dat heeft m’n leven een stuk leuker gemaakt! M’n obsessie met sporten en (wel/niet) eten had ik niet meer nodig en verdween. Wat overbleef is gewoon genieten van sporten (en sportles geven) en genieten van eten (en eten koken).

Bewuste keuzes maken

Ik ben heel benieuwd naar wat ik tijdens de VeganChallenge allemaal ga leren en ervaren. Ik doe mee aan de VeganChallenge, omdat ik meer bewustzijn wil op wat het eten dat ik eet, doet met de aarde. Zodat ik daarna weet waar ik voor kies als ik een keuze maak. Naast dat ik heel benieuwd ben, is het ook een beetje spannend. Ik ken zo goed heel obsessief zijn met eten, en dat maakt mij geen leuker persoon. Dat obsessieve wil ik dus niet terug. Wat ik wel wil is lekker en gezond eten, weten wat ik eet en er helemaal van genieten. En dat alles met bewustzijn, zowel van de invloed op de aarde, als van wat er innerlijk zich bij mij afspeelt. Vooral over dat laatste zal ik in m’n blog schrijven. Oh en ondertussen zie ik de realiteit als ik mezelf in de spiegel of op foto’s zie. Ik zie een mooie vrouw.

Tags:

Ik ben Lydian, 37 jaar. Ik woon met mijn zoontje van 3 in een prachtig gebied in de provincie Groningen. Een klein jaar geleden heeft er een flinke tornado door m’n leven geraasd (lees gescheiden van een grote liefde, die ook de vader van m’n zoontje is). Ondertussen is alles weer aan het landen en ben ik wortels aan het schieten in ons heerlijke nieuwe huis. Een periode van veel nieuw, waaronder (misschien definitief) vegan eten (of een vegan leefstijl, ik ben er nog niet uit). Ik neem je graag mee in mijn ervaringen. Meer blogs lezen…

Lydian

Blogger