Deelneemster Lydian vertelt: Ervaringen in de eerste week als veganist

Ik ben Lydian, 37 jaar. Ik woon met mijn zoontje van 3 in een prachtig gebied in de provincie Groningen. Een klein jaar geleden heeft er een flinke tornado door m’n leven geraasd (lees: gescheiden van een grote liefde, die ook de vader van m’n zoontje is).

Ondertussen is alles weer aan het landen en ben ik wortels aan het schieten in ons heerlijke nieuwe huis. Een periode van veel nieuw, waaronder (misschien definitief) vegan eten (of een vegan leefstijl, ik ben er nog niet uit). Ik neem je graag mee in mijn ervaringen in de eerste week als veganist.

Eén week onderweg in de VeganChallenge!

Ok, ik moet toegeven dat ik de eerste twee dagen nog yoghurt heb gegeten, want ik vond weggooien zo zonde. De yoghurt heb ik met aandacht gegeten, mmmmmjummmm, het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn geweest dat ik yoghurt at.

Ik doe mee aan de VeganChallenge, omdat ik meer bewust wil zijn op wat het eten dat ik eet doet met de aarde. Zodat ik daarna weet waar ik voor kies als ik een keuze maak.

Koffie als veganist

Gisteren was ik samen met m’n zoontje in de stad en we gingen bij een koffietentje lekker wat eten en drinken. Ik ging voor een cappuccino met soja en ik wilde er een veganistisch taartje bij. Ik was zo bezig met het vegan taartje wat ze daar helemaal niet hadden, dat ik helemaal vergat om te vragen om een cafeïnevrije cappuccino met soja. En laat ik nu sinds november 2017 nagenoeg geen cafeïne meer gedronken hebben.

Men! Wat een effect heeft één kopje met cafeïne zeg! Ik was helemaal aan het stuiteren en zelfs een beetje aan het trillen. Op de terugreis in de auto kon ik gewoon niet stil zitten van de energie die te wild alle kanten op vloog. M’n voet wilde de hele tijd het gaspedaal iets te ver intrappen. Ik zat te dansen en te wiebelen. Maar serieus, het was too much. Cafeïne en ik, we gaan niet meer goed samen.

Veganisme op de lange termijn

Dat was een deel van mijn ervaringen in de eerste week als veganist. Hoe zal het op termijn zijn met yoghurt en ik? Met vlees en ik? Met eieren en ik? Zullen we nog goed samen gaan? Wat zal het doen met m’n energie? Ik ben benieuwd! Nu de yoghurt op is en ik geen dierlijke producten meer in huis heb, ga ik er voor! Deze maand vegan en ik. Tot nu toe gaan we goed samen. So far mijn ervaringen in de eerste week als veganist!

Tags:

Ik ben Lydian, 37 jaar. Ik woon met mijn zoontje van 3 in een prachtig gebied in de provincie Groningen. Een klein jaar geleden heeft er een flinke tornado door m’n leven geraasd (lees gescheiden van een grote liefde, die ook de vader van m’n zoontje is). Ondertussen is alles weer aan het landen en ben ik wortels aan het schieten in ons heerlijke nieuwe huis. Een periode van veel nieuw, waaronder (misschien definitief) vegan eten (of een vegan leefstijl, ik ben er nog niet uit). Ik neem je graag mee in mijn ervaringen. Meer blogs lezen…

Lydian

Blogger