Eten als vegan student veganlander

Zoals jullie in Jetske’s eten als een arme student video wel hebben kunnen zien, was zij in haar studententijd nog absoluut niet vegan. Sterker nog, ze kan zich herinneren dat ze een huisgenoot had die vegetarisch was en dat leek haar al mega lastig (niet wetende dat zij zelf ruim vijf jaar later volledig vegan zou gaan eten).

Vegan vs plantaardig

Jennifer is echter student en eet volledig vegan en zoveel mogelijk plantaardig. Even kort het verschil: veganistisch is volledig vrij van dieren, plantaardig is dat het onbewerkte producten zijn. Zo is een vegan hotdog uit de supermarkt veganistisch maar zijn bonen, groenten en fruit plantaardig… Daarnaast kan het zijn dat mensen die plantaardig eten wel bijvoorbeeld honing gebruiken of wol dragen. Terwijl veganisten dat niet doen. Tot zover deze side note..

Jetske at dus een dag als student Jennifer en wat haar opviel, was dat het veel was. Wat vooral veel was, was de thee! Jetske is zelf een echte theeleut maar je zal haar in deze video zien struggelen met de hoeveelheid thee.

Eten als een vegan student

Niet alleen zie je hoe Jetske het dagboek van Jennifer ervaart, Jetske heeft Jennifer natuurlijk ook weer gesproken en vraagt haar hoe het studentenleven is als vegan. Vroeger nam Jetske namelijk een broodje shoarma na het stappen; hoe doet Jennifer dat nu? En waarom is ze vegan geworden tijdens haar studie? Ook hebben ze het over het gebruik van proefdieren bij het testen van medicijnen en hoe het is om als enige vegan in een non-vegan familie te wonen. Ben je benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Check dan de video…

Check ook zeker dit eetdagboek.

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger