Mijn eigen veggies kweken (deel 2)

Al een week geleden hebben we de pompoenzaadjes, bewaard uit een pompoen die tot soep werd gemaakt, gezaaid. Tot nog toe niks te zien. Levi kreeg een heleboel AH zaadjes van een vriendje, dus die hebben we ook gezaaid in de daarbij behorende bakjes met aarde​. Ze staan voorlopig nog binnen.​​

  

Bloemen voor vlinders

Ik heb een grote zak bloemenzaad gekocht waar vlinders van houden, die ik bij wat mooier weer ga zaaien. Het is altijd prachtig om allerlei soorten vlinders te spotten. Ik wil er dit jaar meer naar onze tuin lokken. Ik heb een vlinderplant van de buurman gekregen, dat helpt ook.

Verder ga ik nog aan de gang met fruit. Mijn appelboompje en frambozenstruik hebben meer ruimte nodig, dus als het een beetje mooi weer is, ga ik die verplaatsen.

Aardbeien zijn ook heerlijk om zelf te laten groeien​, even kijken hoe ik dat ga doen.

Genoeg te doen, experimenteren en ontdekken.

Noeste arbeid & geduld

Met wat noeste arbeid en geduld, water, zon, mest en liefdevolle aandacht kunnen we later in het jaar van allerlei vegan lekkers genieten! Ik heb er zo’n zin in! Genoeg knus bij de kachel gezeten, het is weer tijd om veel buiten te zijn. Vitamine D opsnuiven, een kleurtje krijgen en genieten van ​alles wat er gebeurt.

5 tips…

Om veggies of fruit te laten groeien en bloeien, in je tuin, balkon of vensterbank.

  1. Begin eenvoudig, zaai groenten die snel resultaat geven- zoals sla, radijsjes – of groenten met een mooie oogst, zoals snijboontjes of aardappels.
  2. Zaai bloemen voor kleur en geur en het aantrekken van insecten die belangrijk zijn voor de bestuiving. Hang bijvoorbeeld ook een insectenhotel, nestkastje, of vlinderkastje op.
  3. Maak foto’s en inspireer anderen op bijvoorbeeld Instagram, gebruik #veggieskweken #veganchallenge.
  4. Het hoeft allemaal niet perfect, er mislukt ook wel eens wat, dat overkomt de beste. Geniet van het proces.
  5. Maak het gezellig en drink vooral veel kopjes -munt- thee in je tuin. Munt groeit heel makkelijk.

Succes!

Marjan

Tags:

Vegan met 3 Not-Vegan zonen, hoe houdt Marjan zich staande? Als vegan kok bij retraites leeft zij zich helemaal uit. Met een berg creativiteit redt zij zich thuis prima. Meer blogs lezen…

Marjan

Blogger