Het eetdagboek van: Een vegan puber!

In deze video ruilt Jetske met het eetdagboek van Maxime Eva, een 17 jarig meisje. 

Vegan puber

Jetske kent veel pubers die absoluut niet bezig zijn met gezond eten. Ze kent ook veel pubers die absoluut niet weten wat vegan is. En wanneer ze denken te weten wat vegan is, verwarren ze het met vegetarisch en denken ze dat Jetske wel boter, kaas en eieren eet. Jetske was dan ook oprecht verbaasd toen ze Maxime op YouTube tegenkwam en zag dat zij met haar 17 jarige leeftijd vegan was en daarover video’s maakte. “Haar wil ik ontmoeten”, dacht Jetske. En ze dacht ook: “Ik wil eten zoals zij, want wat eet een vegan puber?”

Trow back time

Voordat Jetske de video helemaal vrij geeft, even een terugblik naar wat zij at op haar zeventiende. We moeten dan bijna tien jaar terug (en ja dat doet haar pijn om te zeggen…) Jetske zat toentertijd in de tweede jaar van het MBO en liep stage bij een mediabedrijf. Ze at chips, noodlesoep, broodjes ‘gezond’ en heel veel kipcorns. Gezond at ze bij haar ouders thuis – ze hield toen al van bakken sla en zo, dus dat was het niet. Maar ja, Jetske kwam niet aan, dus waarom zou ze zich zorgen maken over wat ze in haar mond stopte? Jetske had wel twee tantes die vegetariër waren, maar ze houdt niet echt van dieren, dus waarom zou ze ze dan niet gewoon eten? Als je haar had gezegd dat ze minder dan tien jaar later ineens gezond ging doen, sporten en vegan ging eten, had ze je recht in je gezicht uitgelachen. Vegan! Ze wist niet eens wat het was! Net als sommige tieners van nu.

Vandaar dat Jetske trots is op meiden/jongens van Maximes leeftijd die nu al zo’n beslissing maken. Ben jij benieuwd wat deze vegan meid dan eet? Check dan de video!

 

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger