Een zomers recept uit Spanje: Gazpacho

Een zomers recept uit Spanje.

Koude soep, Gazpacho.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Olijfolie, 250 ml water, komkommer of 2 kleintjes, 5 pruimtomaten, 1 punt paprika, 1 teentjes knoflook, 2 rode uien, 1 tak peterselie, 1 rode peper, tomatenpuree, zout en peper, limoen.

Aan de slag:

Snijd alle groentes in stukjes van ongeveer 1 cm, hou wat stukjes over voor de garnering. Voor wat minder pit, een klein stukje van de peper gebruiken.

Doe alle groenten in de blender of in een hoge kom, met het water, de tomatensaus, een eetlepel olijfolie en blend alles tot een egale massa. Met de blender of staafmixer.

Voeg naar smaak, limoen, peper, zout en kruiden toe.

Zet de soep minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer het direct uit de koelkast, als topping de stukjes komkommer, paprika, peterselie.

Kan het eigenlijk makkelijker?

Bereid de soep zelfs enkele dagen van te voren voor. Geen enkel probleem. Zolang je ‘m maar in de koelkast houdt.

Om het helemaal compleet te maken

Daarnaast kan je wat croutons (gemaakt van oud brood, ingesmeerd met knoflook) op tafel zetten of geroosterde ciabatta.

Heerlijk op een warme dag, zo’n lekkere gazpacho!

Eet smakelijk!

Geniet nooit met mate, ;-)​

Tags:

Vegan met 3 Not-Vegan zonen, hoe houdt Marjan zich staande? Als vegan kok bij retraites leeft zij zich helemaal uit. Met een berg creativiteit redt zij zich thuis prima. Meer blogs lezen…

Marjan

Blogger