Een week boodschappen doen voor 10 euro bij DEEN.

Kun je voor 10 euro genoeg kopen om een week van te eten? Ook als vegan? Want vegan eten is toch heel erg duur? Ik ging de uitdaging aan: Een week boodschappen doen voor 10 euro bij DEEN.

Budget challenge!

Na het succes van Jetske’s extreem budget challenge leek het haar leuk om er een videoserie van te maken waarin zij telkens naar een andere supermarkt gaat om daar voor zeven dagen haar ontbijt, lunch en avondeten te scoren. De maaltijden mogen alleen gemaakt worden van de producten die zij van die 10 euro heeft gekocht en zijn natuurlijk helemaal vegan en zo gezond mogelijk!

Waarom DEEN?

Ik ben begonnen bij de DEEN omdat ze daar nooit komt en ze hoorde dat het goedkoper was dan de AH. Maar klopt dat eigenlijk wel? Jetske ging voor je op onderzoek uit. Er wordt altijd gezegd dat veganisme duur is en eigenlijk onmogelijk. Jetske hoort vaak dat mensen het zien als iets voor de ‘elite’. Grappig genoeg eten ze in de minder rijke landen zo goed als vegan.

Zo is Jetske voor haar studie voor vier maanden naar Uganda geweest en daar at ze praktisch vegan. De kinderen daar op school krijgen altijd ‘Posho and beans’ wat niet veel meer is dan maispap met bonen, volledig vegan dus!

Challenge gehaald?

Is het Jetske gelukt om voor 10 euro boodschappen te doen bij de DEEN en zo ja, wat kocht ze dan voor deze 10 euro? Kon ze elke dag wat anders eten of at ze de hele week hetzelfde? Dat zie je allemaal in de video. Ze kan alvast verklappen dat het vrij lastig was, aangezien DEEN een winkel is die veel fairtrade en biologische producten heeft! Hartstikke goed natuurlijk, maar ehm… niet echt voor je portemonnee…

 

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger