Vegan-mama on a mission

Met liefde koken voor je kinderen is heerlijk, vooral als het ze ook nog smaakt.
‘Liefde is altijd het geheime ingrediënt.’

“Ik verleid mijn kinderen met lekkere vegan recepten”
Verleiden met lekkere vegan recepten is een goede manier om ongedwongen de kinderen en je partner mee te nemen in jouw vegan lifestyle. Afgelopen week waren er een paar gelukte situaties.

Ik heb geen hoop dat ze nu ineens vegan worden hoor, want de uitspraak vanavond van mijn jongste zoon van 10 jaar gaf stof tot nadenken, zeg maar. Zijn vader vroeg: “Je houdt eigenlijk niet zo van vlees, word je ook vegetariër?”
“Nee, nooit, tenzij het in de wet geschreven wordt”, zei hij. (hihihihihi).
Okeeee…
Hij ging verder: “Ik wil gewoon kunnen eten waar ik zin in heb.”
Tja…
Lekker eigen dit, vind ik heerlijk en maakt me trots.

mama

Terug naar het verleiden
Met mijn favoriete pompoensoep scoorde ik hoge ogen deze week. Alhoewel ze er soms niks meer van willen weten, van het ‘goud’, weet je het ook maar nooit met kinderen. Dus schotelde ik nonchalant kommetjes van mijn eerste pompoensoep van dit jaar voor en kreeg alleen maar positieve kreten terug. Gewonnen!

Mijn 2e verleidingspoging was door met dezelfde nonchalance mijn puberzoon een broodje met hummus en komkommer aan te bieden, waarop hij wederom in een goede stemming bleef. Hmmm, dat is wel eens anders geweest. De kreet: “Jij hebt ook nooit wat in huis!” (lees: vlees….) klonk regelmatig.

Dus, ja ik zag mezelf met wat meer elan in het vervolg allerlei lekkers aan groentjes en fruit voorschotelen aan de mannen, want als het met lof ontvangen wordt, motiveert dat enorm, natuurlijk.

Yep, er is hoop
Volledig vegan, niet zo snel, maar dat is ook niet mijn missie. Mijn missie is dat er lekker en gezond gegeten wordt en ik me heerlijk uit kan leven met allerlei verleidingsgerechten… En dus dubbel koken minder nodig is.

En … je weet maar nooit.
The mission is possible!

Liefs Marjan

Volgende keer vertel ik over Intuïtief vegan koken.

Tags:

Vegan met 3 Not-Vegan zonen, hoe houdt Marjan zich staande? Als vegan kok bij retraites leeft zij zich helemaal uit. Met een berg creativiteit redt zij zich thuis prima. Meer blogs lezen…

Marjan

Blogger