Pastasalade met yoghurtsaus
Deze pastasalade met yoghurtsaus is geïnspireerd door de Turkse keuken en is heerlijk fris als bijgerecht of lunch. De verschillende ingrediënten geven veel crunch en verschil in textuur.
Ingrediënten
- 75 gram pasta (ongekookt)
- 1 klein handje gehakte walnoten
- 5 gekleurde cherrytomaten, gehalveerd
- Een heel klein handje of 10 gram rucola
Voor de yoghurtsaus:
- 160 gram plantaardige yoghurt
- 16 blaadjes fijngehakte munt
- teentje knoflook, fijngehakt of uit de knijper
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel zout
- peper
- evt een el vegan mayonaise voor een romige smaak
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat nog wat afkoelen.
Doe intussen de yoghurt in een kom en voeg de overige saus-ingrediënten toe. Meng alles samen door. Proef en voeg eventueel nog wat van de smaakmakers toe.
Serveer de pasta op een bord. Voeg de gehakte walnoten en gehalveerde cherrytomaten toe en mix deze door de pasta. Giet de yoghurtsaus er over. Voeg evt. nog extra een snufje chilipoeder toe en als laatste ook nog de rucola.
- Menugang:
- Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion, Mediterraan
- Type:
- Pasta, Salade
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- BBQ
- Smaak:
- Hartig, Fris
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk