Chocolademousse met slagroom
Deze chocolademousse is onweerstaanbaar, voor zowel veganisten als niet-veganisten. Romig, zoet en erg smaakvol. Niet te herkennen als plantaardig!
Ingrediënten
- 200 gram zijden tofu*
- 1 theelepel cacaopoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Scheutje plantaardige melk of yoghurt
- Snufje zout
- 150 gram pure chocolade
- 2 theelepels zoetmiddel naar keuze (agave, ahorn)
- Alpro slagroom
- * te koop bij de toko, natuurvoedingswinkels en op aanvraag bij de Jumbo, AH XL heeft het soms ook
Bereiding
Doe de zijden tofu met het cacaopoeder, vanille-extract,
zoetmiddel en de plantaardige melk met het zout in een blender of keukenmachine en mix tot het volledig glad is gemengd. Smelt de pure chocola en meng deze in de keukenmachine door het tofumengsel. Proef, en voeg eventueel wat extra zoetstof toe en laat in de koelkast tot gebruik afkoelen.
Klop de Alpro slagroom op volgens de verpakking. Serveer de chocolade mousse met een grote toef slagroom.
Tip: Ook lekker met vers fruit zoals banaan of aardbeien.
- Menugang:
- Dessert
- Keuken:
- Frans, Fusion
- Type:
- Dessert
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Romig, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk