Bananenbrood
Het heet bananenbrood, maar je eet het eigenlijk meer als een cake. Heerlijk met een toefje vegan slagroom. Gebruik bij voorkeur goed rijpe bananen, dan komt de smaak ervan het best tot z’n recht.
Ingrediënten
- 300 gram volkorenmeel
- 150 gram suiker
- 2 theelepel bakpoeder
- 50 gram havermout
- 100 gram rozijnen
- 50 gram walnoten
- 1 theelepel kaneel
- 100 milliliter olie
- 1 eetlepel azijn
- 3 rijpe bananen (middenmaat)
- 100 milliliter water
Bereiding
Verwarm voor je bananenbrood de oven voor op 180 graden.
Meng in een grote kom de droge ingrediënten. Pureer met een staafmixer de overige ingrediënten tot een glad mengsel. Roer dit door de droge ingrediënten en vul een cakevorm met dit beslag.
Bak het brood in 40 minuten goudbruin.
Tip: Je kunt de rozijnen vervangen door gedroogde cranberry’s en de walnoten door pecan noten.
Voor een suikervrije variant kun je eens
dit recept eens proberen!
- Menugang:
- Ontbijt, Brunch, Lunch, Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Brood & Crackers, Taart & Banket
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk