Pasta met rode saus
Dit is een heel simpel recept voor pasta met rode saus. Een echt studentenmaaltje door de simpele bereiding en lage kosten, maar ook door kinderen erg geliefd!
Ingrediënten
- 1 stronk bleekselderij
- 1 winterpeen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 courgette
- 350 gram pasta
- 1 pot pastasaus van circa 690 gram (bijvoorbeeld Heinz of Grand’Italia)
- Italiaanse kruiden naar keuze: oregano, basilicum
Bereiding
Snij de bleekselderij en winterpeen in kleine stukjes, snipper de uien en snij de knoflooktenen klein. Fruit de ui en knoflook, samen met de bleekselderij en wortel in wat olie. Snij kleine blokjes van de courgette en voeg die toe aan de pan na enkele minuten en bak even mee.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking.
Voeg de pot pastasaus naar keuze bij de groenten en roer door totdat de saus is doorgewarmd. Schep de pasta op borden en serveer met de saus. Garneer eventueel met wat blaadjes basilicum.
Twist
Dit gerecht bevat weinig groente, voeg een extra courgette en winterwortel toe voor nog meer vitamines en vezels. Of voeg eens wat cherry tomaatjes toe. Dit gerecht mist ook een goede eiwitbron, voeg daarvoor witte bonen, linzen of vegagehakt toe. Ook heerlijk met vegan
parmezaanse kaas!
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Pasta
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk