Vier recepten voor de beginnende veganist

Hieronder vind je onze favoriete recepten voor de beginnende veganist!

  1. Gefrituurde pittige tempeh

Als eerste van de recepten voor de beginnende veganist: Tempeh is een fijne vervanger voor vlees, maar veel mensen weten toch niet heel goed hoe je dit het beste klaar kunt maken. Het antwoord hier op is simpel; frituur de tempeh krokant, laat het uitlekken en voeg daarna allerlei heerlijke smaken toe. Dit recept is vrij basic en ideaal voor de beginnende veganist. Voel je jezelf avontuurlijk genoeg? Dan kun je uiteraard nog allerlei andere specerijen en sauzen toevoegen. (Bron: ikbenirisniet.nl)

  1. Knoflooksaus

Als tweede van de recepten voor de beginnende veganist: Ik ben gek op knoflooksaus en zo zijn er nog vele mensen met mij. Het maakt je vegan(!) shoarma echt nóg beter. Op internet zijn kant en klare vegan knoflooksauzen te vinden, maar zeg nu zelf; homemade is toch veel lekkerder? Dit recept is echt fijn om achter de hand te hebben. Wist je dat je hier ook gemakkelijk een dressing van kunt maken? Als je nog wat citroensap en water er bij doet, heb je een heerlijke dressing! (Bron: Plantaardiger.nl)

  1. Stamppot met vegan jus

Als derde van de recepten voor de beginnende veganist: vegan jus. Ja, dit kun je ook in de supermarkt kopen (de maggi jus met uitjes is vegan), maar veel van jullie zeggen het liever zelf te maken. In dit recept staat precies hoe je dit kunt doen. De jus is een basis variant en kan bijvoorbeeld opgeleukt worden met rode wijn, tijm en rozemarijn of andere kruiden die je graag in je jus stopt. (Bron: Veganwifey.com)

  1. Vegan nacho’s met simpele kaassaus uit de oven

Als vierde van de recepten voor de beginnende veganist: Omdat ook vegans weleens willen snacken, sluit ik af met een receptje voor nacho’s met kaassaus. Deze kaassaus is simpel te maken en lekker als dip bij de nacho’s, maar bijvoorbeeld ook lekker met taco’s, burrito’s of pasta. (Bron: Living the green life)

Tags:

Vegan catlady met een missie: Veganize the world! Joyce wil zoveel mogelijk mensen laten zien dat vegan eten hartstikke leuk én lekker is. Meer blogs lezen…

Joyce

Blogger