​“Ik geniet zo van de vegan reis die ik doormaak”

“Geluk vermenigvuldigt zich alleen als je het deelt”
Met dank aan de VeganChallenge ben ik volledig overstag gegaan. Voordat ik veganist werd, was ik twee jaar lang ovo-vegetariër. Ik at geen vlees, vis of zuivelproducten, maar nog wel eieren. Taarten bakken was een hobby van mij, maar dat ging me steeds meer tegenstaan omdat er veel eieren gebruikt worden in zoete baksels.

Mijn baksels zonder ei vallen goed in de smaak
Tijdens de VeganChallenge ben ik me gaan verdiepen in de eierindustrie en de verschillende vervangers van ei. Ik ben gaan experimenteren met appelmoes en geprakte banaan in plaats van ei. Maar ook lijnzaad of chiazaad geweekt in water. Het was voor mij een ontdekkingstocht en de resultaten vielen goed in de smaak!

Ook besefte ik dat eieren in recepten eigenlijk niet eens altijd nodig zijn en dus zelfs weggelaten kunnen worden. Zo heb ik een nieuw, dierenleedvrij pannenkoekenrecept ontdekt waarbij ‘de smaak van vroeger’ niet verloren gaat!

Ik geniet zo van de vegan reis die ik doormaak
De succeservaringen in het bakken en de nieuwe informatie over de verschillende industrieën hebben mij flink aan het denken gezet en zorgden ervoor dat ik vrij gemakkelijk de overstap kon maken van vegetariër naar veganist. Ik heb anders leren koken en vind koken nu misschien nog wel leuker dan mijn eerdere hobby: bakken. Ik geniet nog elke dag van de ontwikkelingen en de vegan reis die ik doormaak. Ik krijg er zoveel energie van en het maakt me gelukkig.

En geluk vermenigvuldigt zich alleen als je het deelt. Daarom ben ik een blog gestart, waarin ik mijn kennis over veganisme met jullie wil delen. Eens in de zoveel tijd deel ik ook een receptje. Ik geef toe, ik ben wel lui en koken moet voor mij niet te ingewikkeld zijn. De receptjes die ik deel zijn dus laagdrempelig. Net zoals de receptjes van de VeganChallenge, waar ik nog met regelmaat met plezier naar terug pak.

Veganchallenge

”Let food be thy medicine and medicine be thy food” – Hippocrates

Mijn passie voor gezondheid
Mijn passie is gezondheid en gezondheid heeft alles te maken met voeding. Zolang ik al zelf helder na kon denken, is eten wat ik het liefste doe, haha. Gaandeweg ben ik er achter gekomen dat veganistisch eten de beste keuze is voor mijn gezondheid. En niet alleen voor mijn eigen gezondheid, maar ook voor de natuur en de aarde met al zijn bewoners.

Ik hoop dat ik via de VeganChallenge en met mijn eigen blog mijn passie met jullie kan delen en dat jullie er net zo van kunnen genieten als ik.

Mag ik met jullie delen?
Oh, en als je het leuk vindt, neem dan eens een kijkje op mijn Instagram: liefs.dees. Ik deel hier gebeurtenissen in mijn leven waar ik veel van geniet, maar eigenlijk vooral wat ik eet. Ik wil graag laten zien dat je als veganist heerlijk kan eten. Ik maak niet altijd een recept van wat ik gemaakt heb, maar als je vragen hebt of een receptje wilt, mag je me altijd een berichtje sturen. Gezellig!

Tags:

Een dromertje met liefde voor gezondheid, eten en natuur. Ze maakt de wereld graag een stukje mooier door op een positieve manier haar kennis te delen. Meer blogs lezen…

Desirée

Blogger