Je zo voelen als ik me voel, dat gun ik iedereen!

Elise stelt zich voor

Dierlijke producten eten voelt gewoon niet goed meer
Hallo allemaal, ik ben Elise en ik ga de komende tijd blogs schrijven voor de VeganChallenge. Zoals de meeste mensen was ik me er al jaren van bewust dat de vee-industrie niet perfect is. Toch at ik gewoon vlees en wist ik weinig van waar mijn eten nou precies vandaan kwam. Totdat ik ruim een jaar geleden een boek tegenkwam over de vee-industrie. Dit boek heeft me echt aan het denken gezet. Al vrij snel was het duidelijk dat veganist worden de enige optie voor mij was, omdat het eten van dierlijke producten niet goed meer voelde.

Het is veel makkelijker dan ik had verwacht
Gelukkig vond ik veel informatie, tips en recepten via de VeganChallenge en andere websites en facebookgroepen. Uiteindelijk was de overgang van een dieet met vlees, zuivel en ei naar een volledig veganistisch dieet daardoor veel makkelijker dan ik had verwacht.
Inmiddels leef ik al een jaar veganistisch en veganist worden is de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Ik voel me fysiek beter en gezonder en doordat ik veel nieuwe ingrediënten en recepten heb leren kennen, eet ik veel lekkerder dan daarvoor. Daarnaast voelt het gewoon heel goed om te weten dat ik niet bijdraag aan dierenleed en een stuk minder bijdraag aan milieuvervuiling.

Je zo voelen, dat gun ik iedereen!
Omdat de stap naar een veganistische leefstijl voor mij zo positief was, gun ik het iedereen. Daarom zet ik mij in als vrijwilliger bij verschillende organisaties die iets doen met dierenrechten en veganisme. En nu dus ook als blogger voor de VeganChallenge.

Met z’n allen kunnen we een groot verschil maken
De VeganChallenge heeft mij erg geholpen toen ik mij net begon te verdiepen in veganisme. Ik hoop dat het nog veel meer mensen zal helpen en inspireren om veganistisch te gaan eten. Als je dit leest, ben je waarschijnlijk al geïnteresseerd in veganisme. Als je overweegt om mee te doen met de VeganChallenge, probeer het dan vooral eens. Het is lang niet zo moeilijk als het lijkt en met z’n allen kunnen we een groot verschil maken!

 

Tags:

Ken jij iemand die alles over het veganisme, dierenrechten en het milieu weet en daarnaast ook nog eens vloeiend Mandarijn spreekt? Maak kennis met Elise... en haar 3 lieve katten. Meer blogs lezen…

Elise

Blogger