Waarom zou ik geen vrijwilliger voor de VeganChallenge willen zijn?

Ik mag mijzelf sinds kort vrijwilliger noemen voor de VeganChallenge. Hoe gaaf is dat?! Door regelmatig een blog voor jullie te schrijven, hoop ik een fijne bijdrage te leveren in de stappen die jullie ondernemen in de wereld van het vegan eten en leven.

veganchallengeEerst even voorstellen
Spannend is dit zeg, zeker omdat ik zelf ook nog een nieuweling ben in de vegan-wereld. Mijn naam is Sabine, 40 jaar en sinds mijn 16e vegetariër. In 2016 heb ik meegedaan aan de VeganChallenge en daarna besloten over te stappen op een veganistische levenswijze.

De uitdaging van de challenge vond ik vooral leuk. Daarna ben ik pas gaan nadenken of ik dit wel wilde of dat ik niet liever weer terugging naar mijn ‘oude’ voedingsgewoonten. Het is tenslotte een behoorlijke verandering en die beslissing hoef je toch niet per se over 1 nacht ijs te maken?

Maar ik deed het toch!
Na er even over nagedacht te hebben, maakte ik de beslissing: ik werd vegan. Dit betekent op dit moment dat ik nog een vegan-in-ontwikkeling ben. Ik duik vol in alle informatie om er zoveel mogelijk over te leren. Voedingsmiddelen, vervangers en cosmetica. Ik heb nog veel te leren, maar dit maakt het eigenlijk ook weer heel leuk.

En nu ben ik vrijwilliger bij de VeganChallenge
De vraag is waarom ik vrijwilliger wil zijn bij de VeganChallenge. Tja, waarom niet? Het is een superleuk nieuwe uitdaging in een, voor mij, nieuwe tak van sport. Een perfect leertraject voor een hobbyblogger zoals ik.  Het geeft mij de energie en het plezier om iets voor een ander te doen. In dit geval voor jullie, de lezers van dit blog.

Het blog is belangrijk
Een vegan-blog zoals deze vind ik belangrijk. Het is nuttig en zinvol omdat kennis zo ontzettend waardevol is. Wij vegans blijven dingen opzoeken en komen steeds weer achter nieuwe informatie. De onwetendheid over het veganisme is helaas nog altijd vrij groot. En volgens mij ben ik niet de enige die hier tegenaan loopt. Veel informatie op één plek is dus reuze fijn.

Vegan-in-ontwikkeling
Zoals ik al schreef, ben ik nog steeds een vegan-in-ontwikkeling. Dit betekent dat ik langzaamaan dingen in huis aan het veganiseren ben. Het vervangen van toilet- en schoonmaakartikelen bijvoorbeeld. Ik gooi niks weg, maar kies wel voor een veganistische oplossing wanneer het aan vervanging toe is.

Ik voer geen discussies; zonde van mijn tijd
Ook praat ik er met steeds meer mensen over. Ik ben niet meer bang voor eventuele vreemde reacties. Ik ga geen discussies voeren, want dit kost alleen maar energie en levert frustraties op. Zonde van mijn tijd. Die kan ik beter in het schrijven voor dit blog steken!

Ik hoop je snel terug te zien bij mijn volgende blog. En laat eens iets van je horen als je wilt. Zo kunnen we elkaar helpen de aarde een stukje mooier te maken.

Tags:

Zij is de grootste dierenvriend en het liefst helpt zij ze allemaal. 24 jaar vegetariër geweest, nu vegan. Een openbaring. Sabine leert, ontdekt en geniet! Meer blogs lezen…

Sabine

Blogger