VeganChallenge ervaring: Jaap

Elk jaar doen er weer duizenden mensen mee aan de VeganChallenge. Alleen wat gebjaapeurt er nadat de challenge is afgelopen? Blijven ze dan veganist of gaan ze weer terug naar hun oude eetpatroon? Jaap werd uitgedaagd door zijn twee zoons en deelt vandaag zijn ervaring. 

Waarom deed je mee aan de VeganChallenge? 

Onze beide zoons (22 en 24 jaar) zijn veganist geworden en hebben ons uitgedaagd om mee te doen aan de VeganChallenge en dat vonden we wel een leuke uitdaging.

Hoe heb je het ervaren?

Heel leuk en uitdagend, vooral buitenshuis. De recepten waren lekker en makkelijk, dan hoefde je daar in ieder geval niet bij stil te staan.

Ben je na de VeganChallenge veganist gebleven?

Ja in principe wel. We zijn niet superstreng en eten soms nog een beetje kaas. Ik heb net walnoten uit onze tuin geruild voor een verse pot honing van en imker om de hoek, maar we eten zeker geen vlees en vis meer en ook geen zuivel. Alleen buitenshuis valt het nog wel eens tegen wat er te krijgen is.

Wat heeft de VeganChallenge voor jou betekend? 

Veel meer bewust zijn van de milieueffecten van de bio-industrie. Ik praat er nu ook vaker over met anderen als ik zeg dat ik veganistisch eet. Het is wel schokkend om te bedenken welke belasting de bio-industrie veroorzaakt.


Heb je nog een tip die je de deelnemers mee wilt geven?

Neem de VeganChallenge serieus en wees die eerste maand echt streng voor jezelf, dan valt het daarna alleen maar mee. Uiteindelijk gaat het dan vanzelf.