Vegan supermarkt: koekjes

Cranberry koekjesKoekjes! Vaak worden ze gepromoot met een groot label met ‘echte roomboter’ of ‘met echte stukje melkchocolade’ erop. Maar wist je dat een heleboel koekjes in de supermarkt helemaal geen dierlijke producten bevatten? Als vegan hoef je het koekjesschap dan ook absoluut niet over te slaan. 

Neem nou Oreo koekjes! We geven direct toe dat ze niet gezond zijn, maar lekker zijn ze wel. Voorheen waren deze koekjes in Nederland met melk bereid, maar gelukkig zijn ze nu helemaal plantaardig. De andere soorten Oreo bevatten helaas wel vaak melk, dus let erop dat je de goede koopt.

Verder zijn veel soorten biscuitjes helemaal plantaardig, bijvoorbeeld Disgestive biscuitjes of simpele Maria koekjes.
Ook Verkade Café Noir koekjes, Punselie stroopkoeken en AH oat cookies met cranberry en rozijn kun je als veganist gewoon nog eten.

Country cookies, speculaasjes en kokos biscuitjes zijn vaak vegan, maar niet altijd. Check voor het kopen altijd nog even het etiket, want soms verschilt het per merk of iets wel of niet veganistisch is!

Steeds meer supermarkten hebben ook een biologisch hoekje. Daar kun je vaak nog meer vegan koekjes vinden, zoals de koeken van Billy’s Farm (als deze vegan zijn, staat het vegan keurmerk op de verpakking).

Kortom, krijg je last minute mensen op de thee? Geen nood! Je kunt gerust even naar de winkel rennen voor een lekker koekje. Mocht je benieuwd zijn welke koekjes er nog meer in een plantaardige levenswijze passen, kijk dan eens op de koekjes pagina van Vegan Wiki!