Deze vegan documentaires moet je echt zien!

Er zijn gigantisch veel vegan documentaires online te bekijken tegenwoordig. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan heb ik hier een lijstje voor je met een aantal documentaires die je eigenlijk gewoon moet zien. De onderwerpen wisselen en gaan over o.a. gezondheid, het milieu en dierenrechten.

Earthlings (2005)

Earthlings is één van de meest invloedrijke vegan documentaires die te bekijken is. De meeste mensen hebben echter wel wat moeite met deze documentaire. De beelden zijn behoorlijk heftig. Met verborgen camera’s zijn beelden geschoten van de erbarmelijke omstandigheden waarin dieren in de bio-industrie leven. Na deze film is er geen weg meer terug en daarom raden veel vegans deze documentaire aan aan non-vegans. Bekijk de documentaire hier.

Forks over Knives (2011)

Ondanks dat we super ver gevorderd zijn met betrekking tot medische technologie, zijn er meer mensen ziek dan ooit tevoren. In Forks over Knives laten Rip Esselstyn en Colin Campbell zien dat je jezelf ziek kunt eten. Door dierlijke producten (melkproducten en vlees) en bewerkte voeding (wit meel, kristal suiker, wit brood, witte rijst, olie) uit ons dieet te schrappen, kunnen we veel gezonder leven.

Op een fijne manier laten ze in Forks over Knives zien dat je veel gezonder kunt leven door dierlijke producten en bewerkte voeding uit je dieet te schrappen. Als je denkt dat het een preachy documentaire is dan heb je het mis. Ga het zelf maar bekijken dan kom je er snel genoeg achter. Je kunt Forks over Knives via Netflix bekijken of via deze website.

Cowspiracy (2014)

Cowspiracy draait om de impact die de bio-industrie op onze planeet heeft. Het is super interessant om te zien dat je door een plantaardige (vegan!) lifestyle te volgen je voetafdruk kunt verkleinen. Dat is waar Cowspiracy op focust. Er zijn tal van manieren om de impact te verkleinen en ervoor te zorgen dat de wereld waar wij op leven langer mee kan gaan. Je kunt Cowspiracy via Netflix bekijken of via deze website.

Vegucated (2011)

In Vegucated volg je drie niet-vegans die zes weken lang een vegan lifestyle proberen. In eerste instantie willen ze graag afvallen, maar hoe meer ze leren over de bio-industrie, hoe meer hun kijk erop verandert. Ze leren over de verschrikkelijke dingen die in slachthuizen gebeuren en nemen er zelfs een kijkje. In Vegucated zie je hoe snel de omschakeling van een non-vegan lifestyle naar een vegan lifestyle mogelijk is. Je ziet de dingen waar de drie vrijwilligers tegenaan lopen en hierdoor zal het voor veel nieuwe vegans herkenbaar zijn. Je vindt de documentaire online.

Klik hier voor nog veel meer interessante documentaires over veganisme.

Tags:

Vegan catlady met een missie: Veganize the world! Joyce wil zoveel mogelijk mensen laten zien dat vegan eten hartstikke leuk én lekker is. Meer blogs lezen…

Joyce

Blogger